Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 6. 2021,
21.28

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

Damir Grgić EuroBasket 2021

Ponedeljek, 14. 6. 2021, 21.28

2 leti, 10 mesecev

slovenke v četrtek začenjajo ep

Grgić določil 12-erico za EP, v četrtek gre zares

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Slovenija : Črna Gora (ženska košarka, priprave na EuroBasket) | Slovenski selektor je določil 12 košarkaric, ki bodo na evropskem prvenstvu zastopale Slovenijo. | Foto Vid Ponikvar

Slovenski selektor je določil 12 košarkaric, ki bodo na evropskem prvenstvu zastopale Slovenijo.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska ženska članska reprezentanca je na prizorišču evropskega prvenstva v Strasbourgu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo z gostiteljico Francijo. Po tekmi je selektor Damir Grgić določil dvanajsterico, ki bo igrala na EP, kot zadnji sta se od reprezentance poslovili Eva Rupnik in Mojca Jelenc. Slovenke bodo prvenstvo stare celine odprle v četrtek ob 18. uri proti Turkinjam.

Slovenske košarkarice so danes v Rhenus areni opravile z zadnjim pripravljalnim srečanjem pred začetkom evropskega prvenstva. Nasproti so jim stale gostiteljice Francozinje, sicer ene od favoritinj za naslov prvakinj.

"Danes smo se pomerili z zahtevnim tekmecem, ki bo tudi favorit na evropskem prvenstvu. Iz te tekme bomo vzeli dobre stvari, slabe pa bomo poskušali popraviti. Mislim, da smo to pripravljalno obdobje delali korektno in da dobro pripravljeni pričakujemo evropsko prvenstvo. Rad bi pohvalil vsa dekleta za narejeno delo. V tem trenutku smo se tudi odločili za dvanajsterico, ki bo igrala na evropskem prvenstvu. Rad bi se zahvalil Evi Rupnik in Mojci Jelenc za korektno delo na pripravah in upam, da bosta za nas držali pesti tudi na EuroBasketu,"  je po zadnji pripravljalni tekmi dejal selektor Damir Grgić.

Seznam reprezentantk na EuroBasketu 2021:

Nika Barič (Dinamo Kursk), Lea Debeljak (Cinkarna Celje), Shante Marie Evans (Perfumerias Avenida), Zala Friškovec (Szekszard), Teja Goršič (Hannover), Tina Jakovina (Kangoeroes Mechelen), Aleksandra Krošelj (Kangoeroes Mechelen), Eva Lisec (Dinamo Kursk), Teja Oblak (Praga), Annamaria Prezelj (Quesos El Pastor), Maruša Seničar (Cinkarna Celje), Tina Trebec (Montbrison).

Slovenke bodo prvenstvo odprle v četrtek proti Turkinjam. | Foto: Vid Ponikvar Slovenke bodo prvenstvo odprle v četrtek proti Turkinjam. Foto: Vid Ponikvar

Za uvod v EP v četrtek proti Turkinjam

Slovenke bodo nastope na svojem tretjem zaporednem EuroBasketu začele v četrtek ob 18. uri, ko jih v Strasbourgu čaka obračun s Turčijo, dan za tem se bodo ob 15. uri pomerile z Belgijo, po dnevu premora pa se bodo v nedeljo ob 12. uri zoperstavile še Bosni in Hercegovini.

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtfinale. Drugo- in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih, ki bo na sporedu 21. junija, zadnjeuvrščene ekipe po odigranem skupinskem delu pa bodo nastope na prvenstvu končale.

Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 23. junija. Polfinalna dvoboja in tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta se bodo odvili 26. junija v Valencii, boja za medalje pa v nedeljo, 27. junija. Najboljših šest reprezentanc se bo uvrstilo tudi v kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstraliji.

Slovenija : Črna Gora (ženska košarka, priprave na EuroBasket)
Sportal Slovenke na prizorišču EP, zadnji test bo proti favoritinjam za naslov
slovenska ženska košarkarska reprezentanca
Sportal Slovenke imajo visoke cilje
Slovenija : Črna Gora (ženska košarka, priprave na EuroBasket)
Sportal Slovenke zanesljivo zmagale, a podobnega začetka si na EP ne bodo smele privoščiti
Slovenija : Črna Gora (ženska košarka, priprave na EuroBasket)
Sportal "Rakete" zanesljivo ugnale Poljsko, v torek še predzadnji test pred EP
 
Ne spreglejte