Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
19.07

Osveženo pred

5 dni, 1 ura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Damir Grgić košarka Cinkarna Celje

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 19.07

5 dni, 1 ura

Občasna brazilska reprezentantka nova članica Cinkarne Celje

Leticia Soares okrepila Celjanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Leticia Soares | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Občasna brazilska košarkarska reprezentantka Leticia Soares je nova članica slovenskega košarkarskega kluba Cinkarna Celje za prihodnjo sezono, je klub iz knežjega mesta sporočil danes.

Soaresova je prvi del prejšnje sezone preživela pri portugalskem prvoligašu Ferragudu, kjer je v povprečju dosegala 14,3 točke in 5,8 skoka na tekmo, v drugem delu pa je z Benfico postala pokalna in državna prvakinja Portugalske. Na finalnem turnirju je bila izbrana za najkoristnejšo igralko.

Trenutno z brazilskim klubom SESI Araraquara igra polfinale brazilskega državnega prvenstva, prejšnji konec tedna pa je z njim postala južnoameriška klubska prvakinja, kjer je na zaključnem turnirju v povprečju dosegla 9,5 točke in 12 skokov.

Brazilka je v ameriški študentski ligi NCAA diplomirala na univerzi San Diego, svojo evropsko pot pa je začela pri portugalskem prvoligašu Gdessi Barreiro. Od leta 2012 je del brazilskih reprezentanc.

Grgić iskal okrepitev na položaju centra

"Vesela sem, da prihajam v klub z zmagovalno mentaliteto in izjemno tradicijo. Rojakinji Thayna Silva in Isabela Ramona sta mi o celjskem klubu govorili v superlativih, zato je bila odločitev za prihod k serijskemu slovenskemu prvaku še toliko lažja. V prihodnji sezoni bom skušala prispevati svoj maksimalen delež k novim uspehom kluba. Zelo se že veselim, da spoznam nove soigralke, trenerje in navijače," je ob podpisu dejala Soaresova.

"Po odhodu Mojce Jelenc in Niyah Becker smo iskali okrepitev na položajih pod košem. Vrzel bomo zapolnili s prihodom Brazilke, ki je v najboljših košarkarskih letih, že ima evropske izkušnje in lahko igra na več igralnih mestih. Po podatkih, ki smo jih dobili, gre za zelo pozitivno in kakovostno osebo in košarkarico. Verjamem, da se bo v Celju dobro počutila ter da bo na igrišču našim mladim dekletom v izdatno pomoč," pa je dodal trener Damir Grgić.

Tina Cvijanović
Sportal Tina Cvijanović ostaja v Italiji
Ne spreglejte