Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2023,
12.58

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,36

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 21. 6. 2023, 12.58

10 mesecev, 1 teden

konec reprezentančne poti

Goran Dragić sprejel dokončno odločitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,36
Goran Dragić | Goran Dragić je potrdil, da ga v reprezentančnem dresu ne bomo več videli. | Foto FIBA

Goran Dragić je potrdil, da ga v reprezentančnem dresu ne bomo več videli.

Foto: FIBA

"Ne, ne bo me več v reprezentanci. To je moj dokončen odgovor. Odločil sem se, da je bilo evropsko prvenstvo moje zadnje dejanje v dresu slovenske reprezentance," je dolgoletni slovenski reprezentant in kapetan Goran Dragić v Murski Soboti na otvoritvi že petega prenovljenega igrišča v sklopu projekta #podamdaigram razblinil še zadnje dvome o tem, ali bi ga še lahko videli igrati za reprezentanco, ki jo konec avgusta čaka svetovno prvenstvo.

Miami, Istanbul, Beograd in … Murska Sobota. Eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov Goran Dragić je zadnje tedne po koncu sezone z Milwaukeejem, s katerim je NBA sezono končal že v drugem krogu končnice vzhode in veliko prej, kot so si Bucks želeli, preživel zelo pestro. Zadnje dni je preživel v domovini, kjer je danes v sklopu projekta #podamidaigram skupaj s svojo ekipo in v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota ter Osnovno šolo I Murska Sobota prenovil prvo zunanje košarkarsko igrišče še v severovzhodne delu Slovenije, skupno pa že petega.

Dragić je skupaj s svojo ekipo v sklopu projekta #podamdaigram po Ljubljani, Novem mestu, Laškem in Mariboru odprl prenovljeno igrišče še v Murski Soboti. | Foto: Š. L. Dragić je skupaj s svojo ekipo v sklopu projekta #podamdaigram po Ljubljani, Novem mestu, Laškem in Mariboru odprl prenovljeno igrišče še v Murski Soboti. Foto: Š. L.

"V tem času sem res veliko potoval, bil sem v Istanbulu na finalu lige prvakov, nekaj časa sem preživel tudi Beogradu, zdaj sem tu v Murski Soboti, počasi pa se pripravljamo tudi na košarkarski kamp v Laškem, ki bo letos potekal od 9. do 15. julija. Je kar pestro, a sem vesel, da je tako, kot je. Veselim se vsega tega dogajanja in upam, da bo še več takšnih dogodkov," je ob odprtju igrišča v Murski Soboti za Sportal dejal Dragić.

Konec reprezentančne poti

Slovenski košarkar je sicer po koncu lanskega evropskega prvenstva in razočaranju po izpadu pustil odprta reprezentančna vrata, že pred dnevi pa je v pogovoru za srbski medij b92.net dejal, da se je njegovo reprezentančno obdobje nepreklicno končalo. Zdaj je to potrdil tudi v pogovoru za naš portal. "Ne, ne bo me več v reprezentanci. To je moj dokončen odgovor. Odločil sem se, da je bilo evropsko prvenstvo moje zadnje dejanje v dresu slovenske reprezentance, na žalost nam ni uspelo doseči rezultata, ki smo si ga vsi želeli, jaz pa sem s tem zaključil mojo reprezentančno kariero. Mislim, da za mano prihaja nekaj res dobrih mladih košarkarjev in mislim, da je zdaj čas za njih," je povedal Dragić, ki bo torej zdaj že svoje nekdanje reprezentančne soigralce spremljal kot navijač.

Dragić je potrdil, da ga ne bo več v reprezentančnem dresu. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Dragić je potrdil, da ga ne bo več v reprezentančnem dresu. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

A čeprav je reprezentančna vrata zaprl, še ni zaprl vrat svoje dolge in uspešne kariere. Kot je povedal 37-letnik, bo pod koši vztrajal še eno sezono, nato pa bo 37-letni Ljubljančan v ligi NBA, kjer je preživel glavnino svoje bogate kariere, potegnil črto pod svojo športno pot.

V iskanju prstana zadnji poskus

V zadnjih dveh sezonah je bil član štirih ekip (Toronto, Brooklyn, Chicago, Milwaukee), kjer pa ni našel tistega, kar je iskal, oziroma tistega, kar me še manjka v bogati karieri – šampionskega prstana. "Ja, ta prstan se mi res vztrajno izmika (smeh, op. P.). Bila je zelo težka sezona, z Milwaukeejem smo imeli najboljšo ekipo rednega dela sezone, na koncu pa se je končalo tako, kot se je. Izcimilo se je celo tako, da smo izpadli v končnici proti moji bivši ekipi Miamiju," je z nasmehom dejal slovenski košarkar.

"Še naprej bom poskušal oziroma še eno leto želim vztrajati na parketu. NBA tržnica se odpre 1. julija, če mi bo usojeno, da nekaj osvojim, super, če ne bo, tudi v redu. Jaz sem s svojo kariero zelo zadovoljen, veliko sem pretrpel, veliko sem doživel in na koncu je tisto, kar me najbolj veseli, da sem lahko zadovoljen sam s sabo in vsem, kar sem naredil v tem času. To na koncu šteje," je še povedal Dragič, ki je navdušil zbrano množico v Murski Soboti.

Dragić se je preizkusil tudi v metu iz vozička. | Foto: Š. L. Dragić se je preizkusil tudi v metu iz vozička. Foto: Š. L. Peto odprto igrišče in darilo za slovensko reprezentanco na vozičkih

V sklopu prireditve so bile namreč kot donacija trem članom slovenskem košarkarske reprezentance na vozičkih predani po meri izdelani košarkarski vozički. Ob lepi gesti se je z metom iz vozička preizkusil tudi Dragić, ki je zadel enega izmed treh poskusov. "Ja, je kar zahtevno. Ko sem bil mlajši, sem metal tudi s stola, ampak sem bil precej bližje (smeh, op. p.). Res ni enostavno, moraš biti zelo močan v ramenih in v rokah, je pa to dodatna nova izkušnja, zato sem vesel, da smo lahko s temi tremi vozički pomagali reprezentanci, da bodo v njih lahko igrali in dosegali čim boljše rezultate," je dejal Dragić, ki ga s Prekmurjem vežejo posebne vozi.

"Jaz sem sicer odraščal v Ljubljani, moj dedek pa je iz Prekmurja, tako da sem vesel, da sem se vrnil. Sem pa že rekel, da ko končam kariero, se bom večkrat vrnil sem in raziskal okolico, da vidim, od kod izvirajo moje korenine. Vesel sem, da lahko s temi igrišči nekaj prispevam nazaj okolju in dam otrokom, ker sem kot otrok ogromno časa preživel na igriščih in želel bi si, da bi tudi zdaj mladina več časa preživela zunaj," je dejal Dragić, ki je tako po Ljubljani, Novem mestu, Laškem in Mariboru svoj pečat pustil še v Murski Soboti. A slovenski košarkarski as se tu ne želi ustaviti. "V prihodnjem letu bomo skoraj zagotovo prenovili še kakšno igrišče na Obali, v kratkem bomo izbrali lokacijo, potem pa se bomo spravili na delo," je še povedal Dragić.

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić brez svetovnega prvenstva?
Cedevita Olimpija Yogi Ferrell
Sportal Prva peterka dala premalo, pred očmi Gorana Dragića Cedevita Olimpija brez finala
Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 Aleksander Sekulić Luka Dončić
Sportal Slovenski košarkarji dobili še zadnjega tekmeca pred SP
Ne spreglejte