Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
20. 6. 2016,
17.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

LeBron James Stephen Curry Golden State Warriors Cleveland Cavaliers Klay Thompson

Ponedeljek, 20. 6. 2016, 17.16

6 let, 7 mesecev

Golden State prvi, ki se jim je zalomilo po taki sezoni

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Stephen Curry | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Košarkarji moštva Golden State Warriors niso nadgradili izredne sezone iz rednega dela in zapravili tri zaključne žoge za ubranitev naslova lige NBA, kjer so s 93:89 na zadnji tekmi slavili igralci moštva Cleveland Cavaliers.

Ponoči je LeBronu Jamesu uspelo, kar si je zadal ob vrnitvi v Cleveland pred dvema letoma. Na odločilni sedmi tekmi finala je moštvo s 93:89 v gosteh ugnalo branilce naslova Golden State in se veselilo svojega prvega naslova.

Golden State je bil sicer po treh tekmah na pragu naslova, saj je že vodil s 3:1 v zmagah, vendar nato zapravil tri zaključne žoge za naslov, Cleveland pa je spisal eno največjih vrnitev v zgodovini lige NBA in postal prvo moštvo v finalu, ki jim je uspelo spreobrniti serijo po zaostanku z 1:3.

Moštvu Golden State Warriors ni uspelo ubraniti naslova. | Foto: Guliverimage/Getty Images Moštvu Golden State Warriors ni uspelo ubraniti naslova. Foto: Guliverimage/Getty Images

Brez pike na i za rekordno sezono

Tako niso nadgradili izredne sezone iz rednega dela, ko so na 82 tekmah dosegli kar 73 zmag in le devetkrat izgubili. S tem so popravili 20 let star rekord, ki je bil v lasti moštva Chicago Bulls iz časov Michaela Jordana.

Med petimi najboljšimi razmerji v ligi NBA v njeni zgodovini so Bojevniki postali prvo moštvo, ki ni kronalo tako dobre sezone iz rednega dela z naslovom prvaka.

Po poškodbi Stepha Curryja proti Houston Rockets so se za Golden State začele težave. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po poškodbi Stepha Curryja proti Houston Rockets so se za Golden State začele težave. Foto: Guliverimage/Getty Images Brez izgovorov

Na odločilni tekmi je Golden State pogrešal predvsem učinek svoje udarne naveze "Splash Brothers" – Stephena Curryja in Klaya Thompsona.

Drugič zapored najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA  je le redko blestel v finalu, na zadnji tekmi je dosegel le 17 točk, Thompson pa se je ustavil pri 14.

Curry je bil v rednem delu v odlični formi, usodna pa je bila tekma 15. aprila proti Houstonu. Takrat si je Curry na koncu tekme poškodoval koleno ob pokrivanju Jamesa Hardna in izpustil dve tekmi..

Po premoru ni več bil na isti ravni, z izjemo tekme proti Portlandu, ko je dosegel 40 točk, Golden State pa ni bil več tako suveren kot v rednem delu.

"Ne potrebujem operacije. Moram postati bolj zdrav, vendar to ni izgovor za to, kar se je zgodilo na parketu. Bil sem pripravljen za igranje. Imel sem tekaj dobrih tekem in nekaj slabih. Vrnil se bom močnejši," je po finalu dejal Curry

Ne spreglejte