Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2019,
7.54

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Stephen Curry Steve Kerr Golden State Warriors NBA Liga NBA Kevin Durant

Torek, 28. 5. 2019, 7.54

4 leta, 11 mesecev

Prva tekma finala lige NBA brez Kevina Duranta

Golden State ne bo mogel računati na velikega zvezdnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Stephen curry Kevin Durant | Kevin Durant na prvi tekmi finala lige NBA ne bo mogel pomagati soigralcem. | Foto Getty Images

Kevin Durant na prvi tekmi finala lige NBA ne bo mogel pomagati soigralcem.

Foto: Getty Images

Aktualni dvakratni zaporedni prvaki lige NBA Golden State Warriors na prvi tekmi velikega finala severnoameriškega košarkarskega prvenstva proti Toronto Raptors ne bodo mogli računati na zvezdnika Kevina Duranta. Durant namreč še ni pripravljen po poškodbi mečne mišice, je po zadnjem treningu sporočil strateg Golden Stata Steve Kerr.

Ameriški košarkarski zvezdnik Kevin Durant, ki je v povprečju dosegal po 34,2 točke v končnici, je moral peto tekmo dvoboja s Houstonom v konferenčnem polfinalu zahoda predčasno končati v tretji četrtini, ko je začutil bolečine v mečni mišici. Od takrat še ni zaigral.

Kawhi Leonard, Toronto Raptors
Sportal Veliki preobrat Toronta za zgodovinsko uvrstitev v finale #video

Golden State je brez Duranta v svojih vrstah zmagal na zadnjih petih tekmah. Bojevniki so s 4:2 v zmagah izločili najprej Houston, nato pa brez izgubljene tekme v finalu zahodne konference še Portland s 4:0. Ob odsotnosti Duranta je vlogo nosilca prevzel Stephen Curry, ki je na zadnjih petih tekmah imel povprečje 36,5 točke.

Ob odsotnosti Kevina Duranta je odgovornost za igro v napadu nase prevzel Stephen Curry. | Foto: Reuters Ob odsotnosti Kevina Duranta je odgovornost za igro v napadu nase prevzel Stephen Curry. Foto: Reuters

Toronto se bo v svojem prvem velikem finalu, odkar se je pred 24 leti pridružil najmočnejši košarkarski ligi na svetu, pomeril s šestkratnimi prvaki Golden State Warriors.

Tekme finalne serije se bodo tako prvič v zgodovini lige NBA igrale tudi v Kanadi. Prva tekma bo na sporedu v noči na petek v Torontu.

Toronto je za premierni veliki finale v konferenčnem finalu vzhoda izločil Milwaukee Bucks s 4:2 v zmagah. Pred tem so bili boljši od Philadelphie in Orlanda. Golden State je na poti do velikega finala v prvem krogu končnice izločil še Los Angeles Clippers.

Ne spreglejte