Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2019,
6.15

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Liga NBA Toronto Raptors Milwaukee Bucks

Nedelja, 26. 5. 2019, 6.15

4 leta, 11 mesecev

Liga NBA, konferenčni finale, 25. maj

Veliki preobrat Toronta za zgodovinsko uvrstitev v finale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Kawhi Leonard, Toronto Raptors | Kawhi Leonard je dvignil pokal, ki ga podelijo najboljši ekipi vzhodne konference. | Foto Reuters

Kawhi Leonard je dvignil pokal, ki ga podelijo najboljši ekipi vzhodne konference.

Foto: Reuters

Sobotni večer v ligi NBA je dal še drugega finalista najkakovostnejšega košarkarskega klubskega tekmovanja na svetu. Košarkarji Toronto Raptors so pred domačimi gledalci še četrtič zapored ugnali Milwaukee Bucks (100:94) in slavili s 4:2 v zmagah, potem ko so zaostajali že z 0:2. Raptors so se v finalu pridružili branilcem naslova Golden State Warriors. Finalna serija se bo začela v noči na petek.

Košarkarji Toronta so na šesti tekmi finala vzhodne konference proti Milwaukeeju dosegli še četrto zaporedno zmago. Bucks so odlično odprli tekmo, prvo četrtino so dobili z 31:18, ob polčasu vodili za sedem, dobri dve minuti pred koncem tretjega dela pa so gostje po dveh zadetih prostih metih Ersana Ilyasove povedli s +15 in vse je kazalo, da se bo finalna serija vzhoda odločala na sedmi tekmi. A Raptors so hitro odgovorili, do konca tretje četrtine prednost gostov stopili na pet točk, slabih deset minut do konca pa - prvič po nekaj uvodnih minutah uvodne četrtine - znova povedli (80:78). Torontu je uspel delni izid 26:3 (87:79), a so gostje znova odgovorili, pol minute do konca so se približali na tri točke zaostanka (97:94), vendar nato niso več zadeli.

Vrhunci tekme v Torontu:

Bucks, ki so bili najboljša ekipa rednega dela, so v konferenčnem finalu vodili že z 2:0, bili pa so tudi na dobri poti, da zmagajo še na tretji tekmi, ki so jo nato Raptors dobili po dveh podaljških. Milwaukee je ostal brez nastopa v velikem finalu, kjer je nazadnje igral leta 1974.

Prva uvrstitev v finale

Na drugi strani se Toronto veseli zgodovinske prve uvrstitve v finale v 24 letih, odkar se je klub pridružil ligi NBA. Prvi igralec srečanja je bil Kawhi Leonard, ki je z zadnjim zadetim prostim metom tudi potrdil zmago domačih. Ustavil se je pri 27 točkah (met iz igre 9/22), 17 skokih in sedmih podajah. "Po zaostanku je bil naš cilj, da gremo korak za korakom, vsak napad posebej. Borili smo se do konca. Sodniške odločitve nam niso bile naklonjene, a se nismo predali," je po zgodovinski zmagi dejal Leonard.

Pascal Siakam je dosegel 18 točk. Pri Milwaukeeju je bil najučinkovitejši Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel dvojni dvojček (21 točk, 11 skokov, met iz igre 7/18), a to ni bilo dovolj za uspeh gostov. Brook Lopez je vknjižil 18 točk in devet skokov.

Veselje ob uvrstitvi v finale:

Rajanje navijačev na ulicah Toronta:

Finalna serija se bo začela v noči na petek, Toronto pa že pričakujejo branilci naslova Golden State Wariorrs, ki so v konferenčnem finalu s 4:0 odpihnili Portland. Bojevniki bodo napadali tretji zaporedni naslov prvakov NBA, Toronto pa svojega prvega. Prvič se bo tudi zgodilo, da se bodo tekme finalne serije igrale tudi v Kanadi.

Golden State Toronto
Sportal Velik preobrat v ligi NBA, vroči Kawhi Leonard piše zgodovino #video

Liga NBA, konferenčni finale, 25. maj

Konferenčni finale, izidi v zmagah

Zahodna konferenca:

Golden State Warriors : Portland Trail Blazers 4:0

Vzhodna konferenca:

Milwaukee Bucks : Toronto Raptors 2:4

Igrali so na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Preberite še:

Nikola Jokić in Luka Dončić
Sportal Dončić na pragu prestižne nagrade, najboljši v ligi pa so …
Ne spreglejte