Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
23. 5. 2019,
21.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić James Harden Stephen Curry Giannis Antetokounmpo Nikola Jokić Liga NBA Liga NBA

Četrtek, 23. 5. 2019, 21.00

5 let, 5 mesecev

Liga NBA

Dončić na pragu prestižne nagrade, najboljši v ligi pa so …

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,68
Nikola Jokić in Luka Dončić | Nikola Jokić v prvi peterki lige, Luka Dončić pa v prvi peterki novincev. | Foto Getty Images

Nikola Jokić v prvi peterki lige, Luka Dončić pa v prvi peterki novincev.

Foto: Getty Images

Stephen Curry, Paul George, Nikola Jokić in s stoodstotnim glasovalnim izkupičkom še Giannis Antetokoumpo ter James Harden so bili izbrani v prvo peterko lige NBA za iztekajočo se sezono lige NBA.

Medtem ko Golden State po zahodni metli proti Portlandu še čaka na tekmeca v velikem finalu severnoameriške poklicne lige NBA (v vzhodnem finalu, kjer moči merita Milwaukee Bucks in Toronto Raptors, je rezultat 2:2), pa je znanih tudi 15 članov prvih treh peterk.

Osrednja kandidata za najkoristnejšega igralca lige (MVP) Giannis Antetokounmpo in James Harden sta v glasovanju prejela prav vse mogoče glasove. V prvi peterki jima družbo delajo še Stephen Curry, Paul George in Nikola Jokić.

Drugo peterko lige sestavljajo Joel Embiid, Kevin Durant, Damian Lillard, Kawhi Leonard in Kyrie Irving. V tretjo peterko, v kateri je bil pred petimi leti tudi Goran Dragić, pa so bili izbrani Russell Westbrook, Blake Griffin, LeBron James, Rudy Gobert in Kemba Walke.

Prvi zvezdnik slovenske košarke in član prve peterke novincev Luka Dončić je v glasovanju med krilnimi igralci, ki se niso uvrstili v nobeno od prvih treh peterk, zasedel četrto mesto. Ljubljančan pa medtem ostaja tudi glavni favorit za novinca leta lige NBA. Ali bo prejel prestižno priznanje, bo znano 24. junija.

V Španiji priznanje za Čančarja

Dončić je bil lani med drugim izbran tudi v najboljšo peterko mladih košarkarjev španske lige ACB. Letos je ta čast doletela njegovega reprezentančnega soigralca Vlatka Čančarja. Poleg 22-letnega Primorca, ki nosi dres Burgosa, so bili v peterko mladcev izbrani še Jordan Sahko, Xabi Lopez-Arostegui, Santi Yusta in kot najboljši mladi košarkar Carlos Alocen.

Steph Curry
Sportal Bojevniki pometli s Portlandom in se še petič zapored uvrstili v finale
Luka Dončić
Sportal Novo priznanje za Luko Dončića
Luka Dončić
Sportal Dončić v pričakovanju zvezde?

 

Ne spreglejte