Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 4. 2012,
22.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Union Olimpija Stožice

Sobota, 28. 4. 2012, 22.21

8 let

Filipovski in Dragić ne dvomita o zasluženosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sašo Filipovski in Zoran Dragić, sta si bila po tekmi praktično enotna, da so si branilci naslova zaslužili zmago v derbiju zadnjega krog lige za prvaka, s čimer so dobili prednost domačega igrišča.

Union Olimpija je na šestem obračunu proti Krki v tej sezoni še četrtič izgubila. Drugič v ligi za prvaka, kar pomeni, da so državni prvaki pred končnico zasedli najboljši položaj. Olimpija je na odločilni tekmi, ki je Krki na ta način prinesla prednost domačega igrišča, slabo začela in Novomeščani so se hitro odlepili. Zanimivo, da Olimpija niti enkrat na tekmi niti ni izenačila ali povedla. ''Čestitam Krki na zmagi. Razlika je bila tokrat predvsem v energiji. V prvem polčasu so nas pretekli in imeli več skokov. S consko obrambo smo jih zaustavili, vendar v napadu nismo bili razpoloženi pri metih od daleč. Krka je igrala ozko obrambo in puščala določene igralce pri metih,'' je dejal Sašo Filipovski.

Pri zmajih je zaradi suspenza manjkal Vladimir Dašić, Sau Salin in Goran Jeretin pa sta igrala poškodovana. Najbolj pa se je izkazal Jaka Blažič, ki je iz šestih poizkusov dosegel štiri trojke, skupno pa Krki nasul 30 točk in še osemkrat skočil. Po tekmi ga je pohvalil tudi trener. ''Izpostavil bi Jako Blažiča, ki je prinesel energijo in odigral na visokem nivoju. Sedaj sledi desetdnevni premor, v katerem bomo najprej morali sanirati poškodbe, Sasuja Salina in Gorana Jeretina. Podali se bomo v dvorano in še naprej trenirali,'' je dejal strateg Olimpije in dodal. ''V polfinalu bomo morali igrati bolje, a imamo zadosti časa, da se pripravimo na Helios. Krka je bila tokrat enostavno boljša,'' je še spregovoril Filipovski.

Pri Krki je bil spet med boljšimi Zoran Dragić, predvsem v obrambi je kazal veliko borbenosti. S soigralci bo imel v končnici še veliko zahtevnih tekem, a kljub temu imajo branilci naslova prednost domačega igrišča. ''Po težki tekmi proti Heliosu smo le zbrali dovolj moči in zasluženo premagali Olimpijo. Ljubljančani so se nam nekajkrat približali, vendar ne tako, da bi to ogrozilo našo zmago. Nam bolj ustreza hitra igra. Smo se pa spet preveč sprostili in to se nam ne sme več dogajati,'' je dejal Dragić.

Ne spreglejte