Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2020,
19.20

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Fiba

Petek, 4. 12. 2020, 19.20

3 leta, 4 mesece

Fiba potrdila februarske mehurčke: košarkarice doma, košarkarji v Kijev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Fiba EP U18: Slovenija - Turčija polfinale | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Krovna evropska košarkarska zveza Fiba Europe je danes sporočila, da je njen izvršni odbor potrdil varna prizorišča oziroma mehurčke za kvalifikacije ženskega EP 2021 in moškega EP 2022. Slovenske košarkarice bodo igrale v Ljubljani, košarkarji, ki so podoben domači mehurček izkusili v začetku meseca, pa odhajajo v Kijev.

Kot je sporočila Fiba Europe, je po uspešni izvedbi decembrskih kvalifikacijskih tekmovanj potrdila prizorišča za februarsko kvalifikacijsko okno, kjer bodo tekmovanja potekala po podobnem sistemu v varnih okoljih. Zveza je sporočila, da so bile decembrske akcije uspešne, saj so se okužbe pojavile le v štirih od 73 sodelujočih ekip.

Fiba je pojasnila, da so imele prednost pri prirejanju tiste reprezentance, ki bi jih sicer v tem oknu čakali dve domači tekmi.

V ženski konkurenci bodo februarja turnirje gostile Ljubljana (s Slovenijo, Bolgarijo, Grčijo in Islandijo), Podgorica, ruski Orenburg, Istanbul, portugalski Matosinhos, slovaški Pieštany in Riga. Za dve skupini prireditelja še niso izbrali.

Luka Rupnik
Sportal Luka Rupnik na pragu Stožic?

Pri moških, kjer bo Slovenija v skupini F igrala v Kijevu v družbi Ukrajine, Madžarske in Avstrije, pa bodo gostitelji turnirjev še poljske Gliwice, ruski Perm, Vilnius, Ankara, Tbilisi, Podgorica in Riga.

Slovenska moška reprezentanca si je nedavno tudi matematično že uvrstila na EP 2022, medtem ko so košarkarice uvrstitvi na EP zelo blizu, niso pa je še potrdile. Tja se bodo uvrstile zmagovalke vseh devetih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih. V Stožicah se bodo Slovenke najprej pomerile z Bolgarkami, potem pa še z Islandkami.

Preberite še:

Dan Duščak
Sportal Nadarjeni Slovenec z razlogom zamenjal Real Madrid za Olimpijo
Ne spreglejte