Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
4. 12. 2020,
15.48

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

Split Roko Leni Ukić liga ABA Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Luka Rupnik

Petek, 4. 12. 2020, 15.48

3 leta, 4 mesece

CEDEVITA OLIMPIJA

Luka Rupnik na pragu Stožic?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Luka Rupnik | Luka Rupnik je pred dnevi navdušil v Stožicah, a v reprezentančnem dresu. | Foto Sportida

Luka Rupnik je pred dnevi navdušil v Stožicah, a v reprezentančnem dresu.

Foto: Sportida

Pri Cedeviti Olimpiji so zavrnili informacije, da je že dosežen dogovor, po katerem bo Stožice zapustil hrvaški reprezentant Roko Leni Ukić, nasledil pa naj bi ga Luka Rupnik. A zdi se, da zgodba vendarle ni povsem nedolžna.

Iz hrvaškega medijskega prostora prihaja vest o dvojnem poslu Cedevite Olimpije. Roko Leni Ukić naj bi se po poročanju Sportskih novosti znašel za izhodnih vratih ljubljanskega kluba. Izkušeni Dalmatinec naj bi bil v dogovorih za selitev v Split. V Stožicah naj bi ga v tercetu organizatorjev igre, v katerem sta še Američan Kendrick Perry in mladi Dan Duščak, zamenjal povratnik Luka Rupnik.

Cedevita Olimpija Nanterre
Sportal "Zmaji" brez gostovanja v Zadru

Ob preverjanju, ali je pod tem dimom tudi kaj živahnega ognja, pri Olimpiji zatrjujejo, da se je Ukić vrnil z reprezentančne akcije, opravil testiranje na covid-19 in običajno treniral. Kot član Cedevite Olimpije. Pri vprašanju o Rupniku, razen tega, da so "slovenski reprezentanti vedno zanimivi za Olimpijo", ni bilo mogoče dobiti pritrdilnega odgovora. Do morebitnih uradnih korakov torej danes zanesljivo še ne bo prišlo.

Rupnik, ki je za Olimpijo igral v obdobju 2012–2016, je ob koncu minulega meseca navdušil v vlogi prvega organizatorja igre v novembrskem kvalifikacijskem oknu za EuroBasket 2022 in vložil močno kandidaturo za mesto v reprezentanci za junijske olimpijske kvalifikacije. Sezono je sicer začel v Nymburku, nazadnje pa je bil član Zaragoze.  

Roko Leni Ukić | Foto: Grega Valančič/Sportida Roko Leni Ukić Foto: Grega Valančič/Sportida

Ni skrivnost, da je bil Ukić splitska želja že na začetku sezone. "Gre za dvorezen meč. Vrnitev v domači klub je lahko nekaj najlepšega, obenem pa je lahko tudi zelo slaba poteza. Verjamem, da se vsak posameznik v danem položaju sam odloča, kakšna je prava pot. Navsezadnje je to tudi njegova pravica. Mojo odločitev poznate. Vem, da je Splitčanom, ki so prežeti s športnimi čustvi, vse to težje razumeti in sprejeti," nam je o tej temi v avgustovskem sobotnem intervjuju pripovedoval kapetan hrvaške reprezentance. Ali je zdaj, torej po dobrih 15 letih, napočil trenutek za vrnitev domov, bodo pokazali prihodnji dnevi.

Split, nekdanji trikratni evropski prvak, ki je sezono vrnitve na jadransko sceno odprl s tremi zmagami in petimi porazi, je sicer ta teden že naznanil pomembno okrepitev. V mesto pod Marijanom se je namreč vrnil 26-letni reprezentančni center Marin Marić.

Dan Duščak
Sportal Nadarjeni Slovenec z razlogom zamenjal Real Madrid za Olimpijo
Sportal Pod potezo meseca se je podpisal 18-letni Duščak #video
Roko Leni Ukić
Sportal Prvi košarkarski bobnar: Brez praznih partizanskih parol
Ne spreglejte