Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2022,
23.01

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Monaco Olympiacos Maccabi Tel Aviv Olimpia Milano Anadolu Efes Barcelona Real Madrid Bayern München Žan Mark Šiško Evroliga

Sreda, 27. 4. 2022, 23.01

1 leto, 11 mesecev

EVROLIGA, ČETRTFINALE, TRETJE TEKME

Brez novega presenečenja Šiška in druščine, Real že napredoval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Žan Mark Šiško, Bayern München | Žan Mark Šiško je z Bayernom izgubil tretjo četrtfinalno tekmo z Barcelono. | Foto Guliverimage

Žan Mark Šiško je z Bayernom izgubil tretjo četrtfinalno tekmo z Barcelono.

Foto: Guliverimage

Bayern Žana Marka Šiška, ki je na prejšnji tekmi presenetil Barcelono, je pred domačimi navijači s 66:75 izgubil Barcelono, ki je v seriji na tri zmage povedla z 2:1. Tudi Olympiacos je z zmago na gostovanju pri Monacu povedel z 2:1. Košarkarji madridskega Reala so v torek postali prvi udeleženci zaključnega turnirja evrolige. Maccabi iz Tel Aviva so v četrtfinalu ugnali s 3:0 v zmagah, dve domači so oplemenitili še z gostujočo zmago s 87:76. 

Pri Bavarcih, ki so bili celo tekmo v zaostanku, je Žan Mark Šiško odigral dobrih 13 minut, v tem času pa v statistiko vpisal skok in dve podaji. Njegov najboljši soigralec je bil Vladimir Lučić s 17 točkami, pri Kataloncih pa je blestel Nikola Mirotić s 25 točkami.

V dvoboju Monaca in Olympiacosa pa so Grki še ob začetku zadnje četrtine vodili za 15 točk, na koncu pa kar malce trepetali, saj so domači med drugim povedli z 80:79. Toda končnico so bolje odigrali gosti, pri katerih je Kostas Slukas prednjačil z 21 točkami. Dve točki več je za Monaco dosegel Dwayne Bacon.

Real je v torek tudi na tretji tekmi ves čas nadzoroval položaj, vodili so praktično od začetka do konca, njegova zmaga ni bila vprašljiva, čeprav se gostitelji niso predali. Nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph, košarkar Reala, je na igrišču preživel dobre štiri minute, a se v statistiko vpisal le z izgubljeno žogo. Najboljši strelec pri Realu je bil veteran Sergio Llull, dosegel je 18 točk.

Sergio Llull je dosegel 18 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sergio Llull je dosegel 18 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Bolj izenačeno je bilo drugo torkovo srečanje med Anadolu Efesom iz Istanbula in Olimpio Milano, pred katerim sta bili ekipi izenačeni v zmagah. Italijani so še pet minut pred koncem tekme vodili s 63:61, nato pa so si domači z delnim izidom 11:0 zagotovili zmago. Trojki sta zadela Shane Larkin in Vasilije Micić, Tibor Plaiss pa je ob košu zadel še dodaten prosti met. Pri zmagi 77:65 je za Turke Micić dosegel 20, Plaiss 17, Larkin pa 16, pri gostih je bil s 16 točkami najučinkovitejši Devon Hall.

Evroliga, četrtfinale, tretje tekme:

Torek, 26. april:
Anadolu Efes : Olimpia Milano 77:65   /2:1/
Micić 20, Pleiss 17; Hall 16, Grant 11  

Maccabi Tel Aviv : Real Madrid 76:87  /0:3/
Wilbekin 22, Nunally 17; Llull 18, Yabusele 16 (8 sk.)   

Sreda, 27. april:
Bayern München : Barcelona 66:75  /1:2/
Lućić 17, Rubit 14, 8 sk., Žan Mark Šiško 1 sk., 2 asist. v 13.14 minutah; Mirotić 25, Smits 12

Monaco : Olympiacos   83:87   /1:2/ 

// izid v zmagah; igrajo na tri zmage

Cedevita Olimpija : Turk Telekom, EuroCup, Alen Omić, Jaka Blažič
Sportal Pred poslastico sezone opozoril na napake iz Beograda
Ne spreglejte