Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2024,
22.48

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Žiga Samar Alba berlin Panathinaikos Virtus Bologna Fenerbahče Partizan Beograd Crvena zvezda Mike Tobey Barcelona Real Madrid Evroliga

Petek, 12. 1. 2024, 22.48

3 mesece, 2 tedna

EVROLIGA, 21. KROG

Partizan z norim preobratom iz pekla do raja, Barcelona zanesljiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Željko Obradović Partizan | Željko Obradović je Partizan popeljal do zmage nad Maccabijem. | Foto Guliverimage

Željko Obradović je Partizan popeljal do zmage nad Maccabijem.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Partizana so v velikem slogu prišli do svoje 11. zmage v evroligi. V 21. krogu so po visokem zaostanku z velikim preobratom z 88:79 premagali Maccabi in prekinili niz dveh zaporednih porazov v Evropi. Igralci Anadoluja Efesa so visoko, z 99:75, nadigrali Virtus Bologno, Barcelona je brez večjih težav odpravila Žalgiris (91:73). Berlinska Alba, pri kateri je Žiga Samar zaradi poškodbe že dlje časa na stranskem tiru, je z 88:63 visoko slavila na gostovanju pri Asvelu.

Za preobrat dneva so v petek poskrbeli košarkarji Partizana, ki so se na srečanju z Maccabijem, ki si ga je v Štark areni ogledal tudi Rašo Nesterović, po visokem zaostanku v prvem delu v drugem polčasu v velikem slogu vrnili med žive in prišli do svoje 11. zmage v evroligi. Zasedba Željka Obradovića je na začetku druge četrtine pred domačimi navijači zaostajala že s 13:37, ob polčasu so gostje vodili s 53:36. Odmoru je sledil preporod domačih, ki so tretji del srečanja dobili z 31:15 in zatem v zadnji četrtini na krilih navijačev poleteli do zmage z 88:79. Beograjski klub je na tej tekmi dosegel do zdaj največji preobrat v Evroligi, potem ko je nadoknadil kar 24 točk zaostanka.

Pri domačih se je strelsko najbolj izkazal P. J. Dozier s 23 točkami in sedmimi skoki, James Nunnally je 20 točkam dodal še devet skokov. Wade Baldwin je ob devetem porazu Maccabija dosegel 19 točk.

Košarkarji Anadoluja Efesa so v petek z 99:75 tretjemu Virtusu iz Bologne zadali sedmi poraz v sezoni. Turški klub je tekmo odlično odprl, prvo četrtino dobil s 26:15 in do polčasa prednost povišal na 50:29 ter s tem praktično odločil vprašanje zmagovalca. Darius Thompson je ob zmagi svoje ekipe dosegel 26 točk, bil je nezgrešljiv pri metu za tri (4/4), Gabriel Lundberg je za Virtus dosegel 14 točk.

Tudi Barcelona je glavnino dela ob zmagi nad Žalgirisom opravila že v prvi četrtini, ki jo je dobila s 26:12. Na koncu je litovski klub ugnala z 91:73. Dario Brizuela je dosegel 24 točk, na drugi strani jih je Edmond Sumner prispeval 15.

Real Madrid ohranja odlično formo. | Foto: Guliverimage Real Madrid ohranja odlično formo. Foto: Guliverimage Real do 19. zmage, drobtinice za Tobeyja

Košarkarji madridskega Reala so v četrtek prišli še do svoje 19. zmage v sezoni. Tokrat so res šele po podaljšku premagali domače tekmece iz Valencie s 96:86, z razmerjem zmag in porazov 19-2 pa so daleč pred vsemi. Prvi strelec Reala je bil z 19 točkami in sedmimi asistencami Facundo Campazzo. 

Crvena zvezda je v Milanu s 76:62 ugnala Emporio Armani, Američan s slovenskim potnim listom Mike Tobey je za beograjsko ekipo igral le 27 sekund.

Panathinaikos je bil v Atenah zanesljivo boljši od Monaca z 88:63, Fenerbahče je v Istanbulu šele v podaljšku strl odpor Bayerna iz Münchna za zmago z 98:91.

Evroliga, 21. krog:

Četrtek, 11. januar:

Petek, 12. januar:

Lestvica:

Alba Berlin Žiga Samar Real Madrid
Sportal Vodilni Real gladko do zmage, težje pa Barcelona
Adam Hanga Crvena zvezda Partizan
Sportal Zvezda razbila Partizan, Real in Efes odigrala zgodovinsko tekmo
Ne spreglejte