Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2024,
22.25

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Virtus Bologna Fenerbahče Barcelona Real Madrid Partizan Beograd Crvena zvezda Alba berlin Žiga Samar Mike Tobey Evroliga

Sreda, 10. 1. 2024, 22.25

3 mesece, 3 tedne

EVROLIGA, 20. KROG

Vodilni Real gladko do zmage, težje pa Barcelona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Alba Berlin Žiga Samar Real Madrid | Real je vknjižil 18. zmago in ostaja trdno na prvem mestu. Berlinska Alba Žige Samarja je izgubila v Milanu. | Foto Guliverimage

Real je vknjižil 18. zmago in ostaja trdno na prvem mestu. Berlinska Alba Žige Samarja je izgubila v Milanu.

Foto: Guliverimage

Vodilni Real Madrid, ki je v prejšnjem tednu klonil na el clasicu in je pri dveh porazih, je v 20. krogu evrolige z 92:71 zmagal proti Bayernu. Barcelona je zmagala četrtič zapored, s 86:78 je premagala Olympiacos. Fenerbahče je bil doma boljši od Partizana. Izgubil je tudi drugi beograjski velikan, Crvena zvezda je klonila pri Lyonu. Mike Tobey je igral dobrih devet minut, dosegel pet točk in dva skoka. 

Četrto zmago zapored je dosegla Barcelona, s 86:78 proti Olympiacosu. V tretji četrtini je imela že dvomestno prednosti, a so se ji Grki v zadnji nevarno približali. Vse dvome o zmagovalcu je s trojko pol minute pred koncem razblinil Tomaš Satoransky. Dal je 13 točk. Z 21 točkami je bil prvi strelec Barcelone Jabari Parker, 16 jih je dodal Willy Hernangomez.

Barcelona si drugo mesto deli z Virtusom iz Bologne, ki je v Beograd na gostovanju k telavivskemu Maccabiju prišel po treh zaporednih zmagah. Za Maccabi je bila to dvanajsta zmaga v sezoni (95:78), kar pomeni, da so zdaj tri ekipe izenačene na tretjem mestu z izkupičkom 12-8 (Panathinaikos, Fenerbahče).

Fenerbahče je na deseti domači tekmi vpisal deveto zmago (91:76). Z delnim izidom 22:2 na začetku zadnje četrtine so nadigral beograjski Partizan, ki je na desetih gostovanjih zabeležil zgolj tri zmage. Tretjič zapored je na tujem izgubil z več kot 14 točkami razlike in padel na 50-odstotni izkupiček.

Pomembno zmago v boju za končnico je dosegel Monaco, ki je na domačem parketu ugnal Baskonio (93:83), s katero sta imela pred tekmo enak izkupiček 10-9. Pri Špancih je blestel Markus Howard s 33 točkami, za Monaco, ki je prejšnji teden izgubil obe tekmi, pa je Mike James dosegel 26 točk.

Panathinaikos je zabeležil peto zmago na zadnjih šestih tekmah v evroligi in Anadolu Efesu zadal sedmi zaporedni poraz v tem tekmovanju (83:76). Marius Grigonis je bil s 24 točkami in metom 7:9 za tri točke pri strelec tekme.

Izgubil je tudi drugi klub iz Beograda. Crvena zvezda, ki je prejšnji teden premagala Fenerbahče v gosteh in Partizan doma, je morala v Lyonu priznati premoč Asvelu (100:91), ki je zabeležil drugo zaporedno zmago in se tako otresel zadnjega mesta. Francosko ekipo je prvič po odhodu Gianmarca Pozzecca vodil njegov pomočnik Pierric Poupet.

Boleč poraz v boju za končnico je doživela Valencia, ki je doma pokleknila pred Žalgirisom (79:84), Armani Milano pa je doma upravičil vlogo favorita proti zadnjeuvrščeni Albi Berlin (82:76). Žiga Samar zaradi poškodbe ne igra.

Evroliga, 20. krog:

Torek, 9. januar:

Sreda, 10. januar:

Lestvica:

Cedevita Olimpija Zoran Dragić
Sportal Šov, ob katerem je glasno zaploskal tudi Goran Dragić
Ne spreglejte