Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 12. 2023,
22.58

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Fenerbahče Partizan Crvena zvezda Barcelona Real Madrid Evroliga

Petek, 29. 12. 2023, 22.58

4 mesece

Evroliga, 17. krog

Šarunas preporodil Fenerbahče, visok poraz Barcelone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Fenerbahče Šarunas Jasikevičius | Šarunas Jasikevičius je preporodil Fenerbahče. | Foto Guliverimage

Šarunas Jasikevičius je preporodil Fenerbahče.

Foto: Guliverimage

Končuje se prva polovica rednega dela sezone v košarkarski evroligi, 17. krog od 34 je zadnji v koledarskem letu 2023. Partizan je doma izgubil z vse boljšim Virtusom (75:77), pri Saniju Bečiroviću in njegovemu Panathinaikosu pa se je opekla Crvena zvezda (82:65). Vodilni Real Madrid, ki ima en sam poraz, je le stežka premagal zadnji Asvel (77:76). Istanbulski derbi je dobil Fenerbahče. Na zadnji tekmi kroga je Monaco z 91:71 premagal Barcelono.

Žalgiris : Barcelona
Sportal Samar izpustil še šesto tekmo, Barcelona izkoristila mrk Žalgirisa

Na prvi tekmi 17. kroga je turški dvoboj dobil Fenerbahče. Anadolu Efes je premagal z 89:84. Efes je ob polčasu še vodil za pet točk, drugi del igre je pripadel Fenerju. Shane Larkin je dal za poraženo istanbulsko ekipo 28 točk, pri zmagovalcih pa je bil prvi strelec Nigel Hayes-Davis (24 točk). Po prihodu novega trenerja Šarunasa Jasikevičiusa je Fenerbahče zmagal še četrtič.

Napet je bil razplet tekme med zadnjeuvrščenim Asvelom in vodilnim Realom, ki je bil blizu drugemu porazu v sezoni, saj sta ekipi v zadnjo minuto vstopili poravnani na 74:74. Pol minute pozneje je Walter Tavares, s 17 točkami, 12 skoki in šestimi podajami najkoristnejši igralec tekme, goste povedel v vodstvo za dve točki. Pet sekund pred zvokom sirene pa je Facundo Campazzo zadel drugi prosti met za tri točke prednosti. Dve sekundi pozneje je v dramatični končnici na točko zaostanek domačih znižal Joffrey Lauvergne (76:77). Sergio Lloull je zgrešil oba prosta meta, nato pa David Lighty na domači strani met za tri točke in Real je vendarle dosegel sedemnajsto zmago v sezoni.

Andrea Trinchieri
Sportal Litovski velikan se je odločil za menjavo

Partizan, ki se bori za končnico, je doživel osmi poraz sezone. Virtus je zmagal s 77:75. Za Italijane je to 12. zmaga in so tik pod vrhom lige. Pri Partizanu je bil najboljši strelec tekme James Nunnaly (19 točk), pri Virtusu pa Iffe Lundberg (16).

Izgubil je tudi drugi beograjski klub, Crvena zvezda. Po kolapsu v zadnji četrtini jo je z 82:65 premagal Panathinaikos, kjer za kadrovanje skrbi Sani Bečirović. Zvezdaši so zadeli samo štiri trojke iz 25 poizkusov, brez točke je tekmo končal veteran Miloš Teodosić. Slovenski reprezentant Mike Tobey je v dobrih devetih minutah dosegel le po dve točki in skoka ter blokado.

Pri nemški Albi poškodovanega Žige Samarja še naprej ni v kadru, so pa Berlinčani v petek zvečer doživeli visok poraz. Olympiacos jih je premagal s 94:67. S 23 točkami je bil prvi strelec grške ekipe Alec Peters.

Evroliga, 17. krog:

Četrtek, 28. december:

Petek, 29. december:

Lestvica:

Cedevita Olimpija
Sportal Olimpija tokrat pokazala pravi obraz, za prvo zmago pa vseeno ni bilo dovolj
Ne spreglejte