Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2020,
14.41

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

14

Natisni članek

NBA Orlando Magic Jonathan Isaac

Sobota, 1. 8. 2020, 14.41

3 leta, 8 mesecev

Edini, ki ni klečal. Zakaj se je tako odločil?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

14

Jonathan Isaac | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Jonathan Isaac, košarkar ekipe Orlando Magic, je bil v noči na soboto edini igralec, ki je stal med himno. Prav tako ni nosil majice z napisom Black Lives Matter (Življenja temnopoltih štejejo, op. p.) . Zakaj se je 22-letni košarkar odločil za to potezo?

Po večtedenskih demonstracijah v ZDA, ko je policist med postopkom zadušil temnopoltega Georgea Floyda, na vsakem športnem dogodku športniki klečijo. Nič drugače ni v košarkarski ligi NBA. A že drugi dan smo lahko videli, kako eden izmed igralcev ni klečal. Prav tako na sebi ni imel majice z napisom Black Lives Matter. Jonathan Isaac je bil do zdaj edini igralec v ligi NBA, ki ni klečal in s tem izrazil enakopravnosti.

Veliko je razmišljal o svoji odločitvi

Po končani tekmi med Orlando Magic in Brooklyn Nets se Isaac ni mogel izogniti vprašanju glede njegove odločitve. Ta je poudaril, da absolutno verjame v gibanje Black Lives Matter in da je veliko razmišljal o svoji odločitvi.

"Verjamem v besede Black Lives Matter, ampak mislim, da je bila to odločitev, ki sem jo moral sprejeti. Nisem čutil, da gre nošenje majice in klečanje z roko v roki s podporo življenj temnopoltih," je uvodoma povedal Isaac.

"Tisti, ki se bo na koncu dneva pokesal za svoje grehe, potem lahko naše napake in napake drugih vidi v drugačni luči." | Foto: Gulliver/Getty Images "Tisti, ki se bo na koncu dneva pokesal za svoje grehe, potem lahko naše napake in napake drugih vidi v drugačni luči." Foto: Gulliver/Getty Images Meni, da bi se lahko zbližali skozi vero

Mladi košarkar je še dejal, da življenja temnopoltih podpira skozi vero, pravzaprav vsa življenja podpira skozi vero. "Tisti, ki se bo na koncu dneva pokesal za svoje grehe, potem lahko naše napake in napake drugih vidi v drugačni luči. To bi nas lahko zbližalo ," je še povedal Isaac, ki je bil sicer na tekmi eden najbolj učinkovitih košarkarjev Orlanda. Dosegel je 16 točk in šest skokov.

Njegova poteza pa ni presenetila njegovih soigralcev, saj jim je to povedal že pred tekmo. Na njegovo stran se je postavil tudi trener Orlanda, Steve Clifford. "To je osebna odločitev. Drug drugega podpiramo v tem. Nihče nima težav s tem, če nekdo ne želi klečati. Jaz ga podpiram, soigralci ga podpirajo in franšiza ga podpira. To je del življenja v naši državi," je po tekmi povedal Clifford.

Luka Dončić
Sportal Dončićev trojni dvojček s cmokom v grlu #video
LeBron James, Los Angeles Lakers
Sportal Led je prebit: Lakersom veliki derbi, boleč poraz za New Orleans
Ne spreglejte