Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 9. 2013,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dragiša Drobnjak Union Olimpija kapetan

Petek, 27. 9. 2013, 10.21

8 let

Drobnjak skrbi za red in mir v Olimpijini garderobi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi družina je pripomogla k temu, da se je prekaljeni Dragiša Drobnjak odločil za vrnitev k Unionu Olimpiji, kjer ga čaka pomembna naloga.

''Do sodelovanja je pravzaprav prišlo povsem naključno. Vse poletje sem imel v mislih, da bom šel spet v tujino, nisem računal na vrnitev v Slovenijo. Nato sem Olimpijo vprašal, ali lahko vadim z njo. Po dveh tednih treningov so ljudje iz kluba prišli do mene in me vprašali, ali sem razmišljal v smeri, da bi se dogovorili. Na začetku sem bil malo šokiran oziroma presenečen. Gotovo pa je bila to zame dobrodošla novica. Sem družinski človek. Najstarejši sin je v drugem razredu, lani pa sem celotno sezono preživel brez družine. Težko je bilo. Že iz tega razloga je bila zame Olimpija super priložnost,'' je ozadje vrnitve v Union Olimpijo razložil Dragiša Drobnjak, njen novi kapetan, ki se je v Slovenijo vrnil po dveh sezonah v belgijskem Oostendeju.

Za 35-letnikom, ki se je košarkarske abecede naučil v Kranju, je pisana kariera. V treh epizodah je igral za Krko, bil je član Slovana, med letoma 2004 in 2006 tudi že Olimpije. V tujini je 200 centimetrov visoki krilni center nastopal za poljski Turow, nemško Albo, italijanski Napoli in prej omenjenenega belgijskega prvaka. V Stožicah ga čaka pomembna vloga, in sicer ne le na igrišču. ''Trener Pipan pričakuje od mene kot kapetana in najstarejšega igralca, da poskrbim za red v ekipi, da je mir v garderobi, da med igralci ni konfliktov, da se ne ustvarjajo skupinice in tabori. Splošno znano je, da če imaš v ekipi dva, tri Američane, se držijo zase. Moja naloga je, da ne pride do tega. Tudi tujcem je treba dati vedeti, da so del ekipe, da smo vsi eno, da razultat lahko dosežemo le kot ekipa,'' je prepričan nekdanji slovenski reprezentant, čigar glavni odliki sta obramba in skok.

V naslednjih dneh Olimpijo čaka še zadnji pripravljalni turnir. Na Poljskem v Zieloni Gori se bo pomerila z Romo in domačim evroligašem. Naslednji teden, 2. oktobra, pa se odpira nova sezona s superpokalno tekmo s Krko v Luciji.

Ne spreglejte