Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
9. 1. 2020,
10.26

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Jimmy Butler Dallas Mavericks Miami Heat Nikola Jokić Vlatko Čančar Vlatko Čančar

Četrtek, 9. 1. 2020, 10.26

4 leta, 3 mesece

Dragićev soigralec besedni obračun preselil na Instagram, Dončićev trener prevzel krivdo nase #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

2

Jimmy Butler | Jimmy Butler je bil na tekmi med Miamijem in Indiano v središču pozornosti. | Foto Reuters

Jimmy Butler je bil na tekmi med Miamijem in Indiano v središču pozornosti.

Foto: Reuters

Miami Heat in Dallas Mavericks imata drugačni zgodbi v tej sezoni. Ekipi sta gledano v celoti sicer uspešni, z razliko, da Miami blesti doma, Dallas pa na gostovanjih. A so pri Vročici Gorana Dragića ponoči prišli do zmage na terenu pri Indiana Pacers – v središču dogajanja sta bila zaradi petelinjenja Jimmy Butler in TJ Warren -, Dallas pa je doma zapravil priložnost za lep skalp.

Košarkarjem Dallas Mavericks pred domačimi navijači ne gre tako, kot si želijo. Boljši so na gostovanjih, kjer so dobili 12 od 17 tekem. Drugačen obraz imajo na domačem parketu, na katerem je njihov izkupiček 11 zmag in 9 porazov.

Novega so zabeležili ponoči proti Denver Nuggets (106:107). Srbski košarkar Nikola Jokić je bil v zaključku krvnik Dallasa, ki ga ni mogel zaustaviti – dosegel je 33 točk.

Luka Dončić
Sportal Dončić je po drami Jokiću "uresničil" željo

 

Sicer so imeli košarkarji Dallasa pri 106:101 in dobri dve minuti pred koncem lepo priložnost, da bi izdatneje pobegnili ter prišli do lepega skalpa, vendar zaključek ni bil po njihovih željah.

Luka Dončić je dosegel 27 točk, imel slab met za tri točke (1/7), ob prelomu dvoboja pa mu igra ni stekla. Skušal je rešiti voz Dallasa, vendar je sprva zgrešil met. V zadnjem napadu je podal do Doriana Finneyja-Smitha, ki je preveč okleval in se odločil za podajo, a žoga ni našla želenega cilja. Medtem je sirena naznanila konec dvoboja.

Jokić hvalil Dončića

"Tekma je bila zelo težka. Ni bilo videti, da bi kakšna ekipa blestela. Nekako je bilo čutiti, da bo tekmo odločil zadnji ali zadnja dva napada. In to se je zgodilo. Ko je šel Jokić pod koš, nismo opravili svojega dela. Nato v napadu nismo našli prave rešitve. Tekmec je odigral dobro v obrambi. Prevzemam odgovornost za to. Delati moramo na tem. Težak poraz je, vsi smo razočarani," je po tekmi povedal trener Dallasa Rick Carlisle.

Dallasu se pozna, da zaradi poškodbe ne igra Kristaps Porzingis, ki ima težave z desnim kolenom. Izpustil je peto zaporedno tekmo. "Pogrešamo ga tako v obrambi kot v napadu. Dokler se ne vrne, ni razloga, da govorimo, kaj izgubljamo, če ga ni v kadru. Veliko ekip ima prav tako težave s poškodbami. Njegovo stanje pa se izboljšuje," pravi Carlisle.

Osrednji junak dvoboja Jokić je bil razumljivo vesel, da je s soigralci – Vlatko Čančar je bil v kadru, a ni igral - prišel do zmage na gostovanju v Teksasu. Vesel je bil dejstva, da so Dallas zaustavili pod njegovim povprečjem dosežnih točk. Ta znaša 116,4 na tekmo. In prav zaradi Dončića je po njegovem mnenju tako: "Luka igra na zelo visoko ravni. S svojo igro vpliva na igro Dallasa. Noro je. Njegovi soigralci opravljajo dobro delo. Zato so najboljši v napadu."

Povsem drugačna zgodba je pri Miami Heat našega Gorana Dragića, ki ima doma razmerje zmag in porazov častitljivih 17:1, medtem ko so na gostovanju po zmagi nad Indiana Pacers prišli prek polovično uspešnost (10:9). Moštvo s Floride je celo drugo moštvo v vzhodni konferenci in tretje v celotni ligi, kar je dober obet za končnico.

Pri 8:08 spet zabavno v garderobi Miamija

"Koliko igralcev je bilo v dvojnih številkah? Sedem? Uživamo in se igramo. Dokler kot ekipa igramo v obrambi, si dobro podajamo, lahko premagamo vsakogar. Vedno je pomembno zmagati prvo tekmo na gostovanju. Indiana je dobra ekipa. Vedeli smo, da bo tekma težka. Pred tem dvobojem smo bili polovično uspešni na gostovanjih. Zavedali smo se, da smo lahko boljši," je spregovoril Dragić.

K zmagi Miamija s 122:108 je Gogi prispeval 15 točk in štiri asistence, spodbudno pa je bilo, da se je po težavah s hrbtom vrnil Justise Winslow. Ko ga je novinar povprašal o njem, se je iz ozadja zaslišalo "brate", kar v slovenščini pomeni brat. Sicer se ne ve, kdo je to izgovoril, vendar lahko predpostavljamo, da je bil to Jimmy Butler, ki je v tej sezoni že večkrat govoril v našem ali srbohrvaškem jeziku. "Lepo je videti, da je prišel nazaj. Velik vodja je na igrišču in zunaj njega. Veseli smo, da se je vrnil," je o vrnitvi Winslowa dejal Dragić.

Butler po petelinjenju in besednem dvoboju vse skupaj nadaljeval tudi na družbenem omrežju

Prav Butler pa se je na tekmi znašel v središču pozornosti. Pa ne zaradi uspešne igre, temveč zaradi verbalnega boja kakor tudi rahlega petelinjenja s TJ Warrnom iz Indiane. V eni izmed napadalnih akcij Butlerja ga je ta zagrabil za roko, kar je košarkarja Miamija vrglo iz tira in je hotel obračunati z njim.

"Ti si smet. Izprašil bom tvojo rit," naj bi po poročanju ESPN med drugim dejal Warren.

Glave se v nadaljevanju niso ohladile, saj je zvezdnik Miamija že v naslednjem napadu namenoma odrinil igralca Indiane in si prislužil osebno napako. A je bil Warren zaradi svojega naknadnega dejanja celo izključen. Hodil je namreč za Butlerjem in ploskal, kar so sodniki kaznovali. Niso pa videli poteze Butlerja, ki mu je v slovo z igrišča pošiljal poljubčke. Če bi, bi tudi njega zagotovo izključili.

Besedni dvoboj se je prav tako nadaljeval po tekmi. "Težko je zanj, ker ga jaz lahko pokrivam v obrambi, on mene ne. Na koncu moraš paziti, kaj rečeš v določenem trenutku. Nekaterih stvari sploh ne smeš reči drugemu. Kar mi je rekel, je bilo povsem nespoštljivo. Še se bova videla. Nikogar se ne bojim. Nekaj je govoril, da se bova še pomerila. Premehak je. Sploh ni v moji ligi, niti blizu. Če bi bil jaz trener njegove ekipe, ga sploh ne bi nikdar več postavil, da bi me v obrambi pokrival. Naj da koga drugega," se je razgovoril Butler.

Butler z razlogom označil tekmo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@t.warren1 don’t be mad you can’t guard me. we will see what you about in March.

A post shared by Jimmy Butler (@jimmybutler) on

Uro po koncu dvoboja se je vse skupaj preselilo na družbena omrežja. Butler je namreč objavil seznam tekem Miamija v nadaljevanju sezone in označil tekmo z Indiano, ki bo 20. marca.

Miami bo naslednjo tekmo igral proti Brooklyn Nets v soboto, ko bo aktiven tudi Luka Dončić. Pričakuje namreč LA Lakers na načelu z LeBronom Jamesom.

Ne spreglejte