Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
2. 8. 2021,
11.34

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

Natisni članek

Chris Paul Kawhi Leonard Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 2. 8. 2021, 11.34

2 leti, 8 mesecev

Dragić bo zadržal pogodbo, zvezdnik lige na tržnici

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41
Goran Dragić | Goran Dragić za zdaj ostaja pri Miamiju, ki je imel možnost, da prekine pogodbo z njim. | Foto FIBA

Goran Dragić za zdaj ostaja pri Miamiju, ki je imel možnost, da prekine pogodbo z njim.

Foto: FIBA

Pri Miami Heat so se odločili, da zadržijo Gorana Dragića, kar pomeni, da bo imel kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance v prihodnji sezoni plačo v višini 19,4 milijona dolarjev. Zvezdnik LA Clippers Kawhi Leonard se ni odločil, da v naslednji sezoni prejme 36 milijonov dolarjev vredno plačo, ampak se podaja na tržnico. A se onstran Atlantika govori, da bo vendarle ostal pri LA Clippers in podpisal večletno pogodbo.

Goran Dragić je lani podpisal dveletno pogodbo z Miami Heat v višini 37,4 milijona dolarjev, a je imel klub po koncu letošnje možnost, da jo prekine. Za ta manever so se odločili pri Andreu Igoudali, ki bi sicer prejel 15 milijonov dolarjev. Pri Gogiju tovrstnega koraka niso naredili. Za zdaj tako ostaja na Floridi, čeprav so govorice, da bi lahko bil udeležen v kakšno od večjih menjav. V Miamiju naj bi si nadvse želeli košarkarja Toronto Raptors. Kyle Lowry je tarča številnih klubov v ligi NBA, zanj naj bi se zanimali tudi pri Dallas Mavericks Luke Dončića.

Tim Reynolds
Sportal Ni novi Jordan ali novi Magic. Je prvi Luka Dončić.

Leonard naj bi ostal, čeprav ne bo izkoristil zadnjega leta pogodbe

V ZDA se je danes odprla tržnica, kar pomeni, da bodo klubi lahko začeli podpisovati pogodbe s prostimi košarkarji. Med njimi je po novem tudi Kawhi Leonard, ki je imel možnost, da v prihodnji sezoni zadrži plačo v višini 36 milijonov dolarjev, vendar ne bo izkoristil te možnosti. Jasno je, da želi 30-letni zvezdnik skleniti dolgoročno pogodbo, ki mu bo navrgla bistveno več denarja.

Kawhi Leonard naj bi vseeno ostal pri LA Clippers. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kawhi Leonard naj bi vseeno ostal pri LA Clippers. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Njegov agent bo imel v prihodnjih dneh veliko dela, saj bo na njegov naslov priromalo ogromno atraktivnih ponudb, a iz ZDA prihajajo govorice, da naj bi Leonard vendarle ostal pri LA Clippers. Potencialo bi lahko podpisal štiriletno pogodbo v višini 176,2 milijona dolarjev.

Ob koncu te sezone je imel dvakratni lastnik šampionskega prstana težave s poškodovanim kolenom. Imel je delno natrgane križne kolenske vezi, zaradi česar je moral pod nož. Kdaj bo prišel nazaj v pravi pogon, še ni znano.

Kevin Durant
Sportal V ligi NBA je vroče: Leonard, Butler in Durant v središču

Paulu 90 milijonov?

Vse bližje obnovitvi sodelovanja je tudi 36-letni Chris Paul, ki je pomagal preroditi Phoenix Suns, ki so se zaustavili šele v finalu proti Milwaukee Bucks, zanj pa je bila to prva finalna serija v karieri.

Chris Paul je zaživel pri Phoenix Suns in bil streljaj od premiernega naslova prvaka lige NBA. | Foto: Reuters Chris Paul je zaživel pri Phoenix Suns in bil streljaj od premiernega naslova prvaka lige NBA. Foto: Reuters

Prav Paul je bil tisti vezni člen, ki je znal povezati mladce na parketu, da so pozitivno presenetili košarkarsko javnost. Kot se govori, naj bi s Phoenix Suns podpisal triletno pogodbo v višini 90 milijonov dolarjev.

Ne spreglejte