Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
25. 2. 2020,
12.24

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

Natisni članek

Liga NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 25. 2. 2020, 12.24

4 leta, 1 mesec

Dončićevih težav še ni konec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36
Luka Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Čeprav se je Luka Dončić uspešno vrnil po drugi hujši poškodbi gležnja ter v noči na torek prispeval pomemben delež k zmagi nad Minnesoto, pa je po tekmi priznal, da zdravstveno še zdaleč ni stoodstotno pripravljen.

Luka Dončić
Sportal Dončiću ni bilo treba loviti trojnega dvojčka

"Vsaka tekma je pomembna. Vsako želimo dobiti," je po zmagi nad Minnesoto (139:123) dejal Luka Dončić, ki je odigral zanj podpovprečnih 25 minut in dosegel 20 točk, ujel osem odbitih žog ter vknjižil še sedem asistenc.  

Visoko prednost, ki si jo je Dallas priigral v prvih treh četrtinah, je trenerju Ricku Carlislu omogočila, da je slovenskega zvezdnika v zadnjem delu tekme pustil na klopi. "Poškodba gležnja še vedno ni povsem zaceljena. Zato sem izpustil tekmo proti Atlanti. Tudi tokrat sem počival. Nisem še povsem nared. Še vedno zateka," je po tekmi pojasnil 20-letni Ljubljančan in pohvalil soigralce, ki so prevzeli njegov strelski delež. Kar šest jih je namreč poleg njega preseglo mejo vsaj 10 točk – Tim Hardaway (23 točk), Seth Curry (19), Kristaps Porzingis (15), Delon Wright (16), J. J. Barea (12) in Maxi Kleber (11).   

"Novinarji me pogosto sprašujejo o tandemu s Porzingisom. A ob tem pozabljate, kako pomembni so za ekipo preostali igralci. Smo dobra ekipa," poudarja Luka.

Američani so kmalu postregli z novim statističnim mejnikom. Na svoji 118. tekmi je namreč postal drugi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je tako zgodaj presegel mejo vsaj 2.500 točk, tisoč skokov in 750 asistenc. "Hitrejši" je bil le legendarni Oscar Robertson, ki pa je za ta podvig potreboval 93 tekem.

Do konca tedna čakajo Dončića še tri tekme. Že v noči na četrtek teksaški obračun proti SA Spurs, nato veliki slovenski obračun z Goranom Dragićem in Miami Heat, nato pa nedeljski obračun z Minnesoto.

Sportal Mama Luke Dončića v prvem TV intervjuju v ZDA o zanimivih temah #video
Luka Dončić Nike
Sportal Kaj povezuje Luko Dončića in Michaela Jordana z usmrčenim morilcem?
Luka Dončić
Sportal Protest Dončićevega Dallasa postal pritožba

 

Ne spreglejte