Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
24. 2. 2020,
13.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34

Natisni članek

Mark Cuban Dallas Mavericks pritožba Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 24. 2. 2020, 13.00

4 leta, 2 meseca

Protest Dončićevega Dallasa postal pritožba

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,34
Luka Dončić | Nastop Luke Dončića v noči na torek proti Minnesoti naj bi bil še pod vprašajem. | Foto Reuters

Nastop Luke Dončića v noči na torek proti Minnesoti naj bi bil še pod vprašajem.

Foto: Reuters

Tekma med Atlanto Hawks in Dallas Mavericks, ki so jo v dramatični končnici dobili prvi, je dobila tretji polčas. Pri moštvu Luke Dončića so mnenja, da so bili ob koncu oškodovani, zato so se pritožili. Zdaj je vse v rokah komisarja lige Adama Silverja.

Atlanta je v noči na nedeljo s 111:107 premagala Dallas, a so v taboru Teksašanov prepričani, da se jim je 8,4 sekunde pred koncem tekme, ko so domači vodili za dve točki, zgodila krivica.

Zmotil jih je zadnji koš Atlante. Poskus Traeja Younga je namreč blokiral Dorian Finney-Smith, oglasila se je piščalka, Collins pa je skočil in žogo pospravil v koš za končnih 111:107. Sledil je dolg sodniški ogled videoposnetka, po katerem so koš priznali, kar je razjezilo člane gostov, ki so bili mnenja, da je bila igra po poskusu Younga ustavljena in da Collinsov koš ne bi smel veljati.

Luka Dončić Trae Young
Sportal Dončić spremljal šov Younga, Cuban jezen na sodnike, zmaga Dragićevih

"Kolikor razumem, če je bila blokada in so sodniki piskali ter šli gledat posnetek, ali je bila žoga že v padanju, bi morala biti mrtva žoga in se koš ne bi smel priznati," je dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Vodstvo kluba je že vložilo pritožbo in zahtevalo, da se zadnjih 8,4 sekunde znova odigra s skokom za žogo, rezultat pa mora biti 109:107 v korist Atlante.  

V treh primerih v vsej zgodovini so ponovili del tekme

Po pravilih lige NBA je zdaj na potezi komisar Adam Silver, ki mora sporočiti odločitev o pritožbi. Prav tako se bo odločil, ali bo vodstvo lige kaznovalo predsednika Dallas Mavericks Marka Cubana, ta je po tekmi dal javno vedeti, kaj si misli o sodniški odločitvi. A to še zdaleč ne bi bila prva kazen zanj, saj je v zadnjih dveh desetletjih velikokrat že znašel na tapeti in moral plačati več kot dva milijona dolarjev kazni.

Jalen Brunson (levo) ne bo nastopil proti Minnesoti. | Foto: Getty Images Jalen Brunson (levo) ne bo nastopil proti Minnesoti. Foto: Getty Images

Malo verjetno je, da bo Dallasov protest uspešen. V 73-letni zgodovini je bilo namreč vloženih 35 tovrstnih pritožb, le trem pa so ugodili. New Jersey Nets so leta 1978 dobili možnost igranja zadnjih slabih 18 minut, a so nato vseeno izgubili proti Philadelphii. San Antonio je leta 1982 prav tako dosegel, da so bile zadnje tri sekunde proti LA Lakers znova odigrane. Uspešni so bili tudi pri Miamiju leta 2007, ko so se pritožili na tekmi prav proti Atlanti. Tudi Vročica pa je tisto tekmo izgubila, potem ko sta ekipi znova odigrali zadnjih 51,9 sekunde.

Košarkarji Dallasa bodo ponoči spet aktivni, ko bodo gostili Minnesoto. Jasno je, da ekipi ne bo mogel pomagati Jalen Brunson, ki ima težave z desno ramo, še vedno pa ni znano, ali bo nastopil Luka Dončić, ki ima nevšečnosti z gležnjem.

Ne spreglejte