Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 2. 2020,
4.49

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

1

Natisni članek

Giannis Antetokounmpo Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Trae Young Luka Dončić Luka Dončić NBA Liga NBA

Nedelja, 23. 2. 2020, 4.49

4 leta, 1 mesec

Liga NBA, 22. februar

Dončić spremljal šov Younga, Cuban jezen na sodnike, zmaga Dragićevih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,37

1

Luka Dončić Trae Young | Nič ni bilo s spopadom Luke Dončića in Traeja Younga. | Foto Reuters

Nič ni bilo s spopadom Luke Dončića in Traeja Younga.

Foto: Reuters

V košarkarski ligi NBA bi noč na nedeljo lahko postregla z zanimivim obračunom dveh mladih košarkarjev, ki sta se lani bojevala za naziv najboljšega novinca lige, Luke Dončića in Traeja Younga, a je Ljubljančan tekmo izpustil oziroma jo spremljal v civilnih oblačilih s klopi. Na igrišču v Atlanti ni bilo niti latvijskega orjaka Kristapsa Porzingisa, Hawks pa so na krilih Traeja Younga, ki se je razigral v zadnji četrtini, zmagali s 111:107. Dončić in Porzingis sta tekmo izpustila zaradi lažjih poškodb. Miami Gorana Dragića je doma s 124:105 porazil Cleveland Cavaliers.

Miami Heat Gorana Dragića so Cleveland Cavaliers premagali s 124:105, vodili so od začetka do konca, ob odsotnosti Jummyja Buttlerja pa je Goran Dragić odigral dobrih 25 minut in pol, dosegel 16 točk in jim dodal po štiri skoke in asistence. Kendrick Nunn je bil s 24 točkami najboljši strelec, eno več od Dragića je dosegel še Kelly Olynyk. Najboljši strelec Clevelanda je bil Cedi Osman z 19 točkami.  

Ob polčasu tekme v Miamiju so "upokojili" številko 3, ki jo je na dresu nosil Dwyane Wade, ko je s Heat v letih 2006, 2012 in 2013 osvojil naslove prvaka lige NBA. 

Brez Dončića in Porzingisa ni šlo

Trener Dallasa Rick Carlisle se je odločil, da svojemu najbolj obremenjenemu varovancu Luki Dončiću, ki se je na turnirju vseh zvezd vrnil v pogon po krajši odsotnosti zaradi lažje poškodbe, nameni malo počitka. Tudi s Porzingisom je bilo enako, Mavericks pa se iz Atlante vračajo poraženi. Domači so zmagali s 111:107, mož odločitve pa je bil mladi zvezdnik Trae Young, ki je Dallasu nasul 25 točk, od teh 11 v zadnji četrtini. Dallas je prvo četrtino dobil s 35:21, ob polčasu vodil s 66:58, po tretji četrtini pa še vedno s 86:77.

Nori trojki Traeja Younga v zadnji četrtini:

Young je zbral tudi deset asistenc in šest skokov, najboljši strelec Atlante pa je bil sicer John Collins s 35 točkami in 17 skoki. 20 točk je prispeval še Cam Reddish, pri Mavericks pa je 33 točk dosegel Tim Hardaway ml. Seth Curry jih je dodal 22, Delon Wright 14, vsi skupaj premalo za 35. zmago v sezoni.

Cuban jezen na sodnike

Po obračunu se je oglasil lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban in okrcal sodnike. Zmotil ga je zadnji koš domačih, v akcijo sta bila vključena Young in John Collins. Poskus Younga je blokiral Dorian Finney-Smith, oglasila se je piščalka, Collins pa je skočil in žogo pospravil v koš za končnih 111:107. Sledil je dolg sodniški ogled videoposnetka, po katerem so koš priznali, kar je razjezilo člane gostov, ki so bili mnenja, da je bila igra po poskusu Younga ustavljena in da Collinsov koš ne bi smel veljati.

"Smešno. Leto in pol ali še več sem bil tiho in nisem komentiral sojenja, a to je vse slabše. Ne govorim, da so vse napake narejene v našo škodo, a sojenje je vse slabše. To je težava treninga, težava menedžmenta …," je bil jezen Cuban.

Vrhunci tekme. Cubana je zmotila akcija pri 8:50:

Giannis Antetokounmpo je bil znova prvo ime Milwaukeeja ob zmagi nad Philadelphio. | Foto: Reuters Giannis Antetokounmpo je bil znova prvo ime Milwaukeeja ob zmagi nad Philadelphio. Foto: Reuters

Milwaukee se je utrdil v vodstvu, Harden in Westbrook za novo zmago Houstna

Vodilna ekipa lige Milwaukee Bucks na svojem parketu ni dopustila presenečenja. Philadelphio, ki je večino tekme odigrala brez avstralskega zvezdnika Bena Simmonsa, ki ga čakajo nadaljnji pregledi, so premagali s 119:98. Giannis Antetokounmpo je srečanje končal z dvojnim dvojčkom (31 točk, 17 skokov), Khris Middleton jih je za zmagovalce dodal 25, pri poražencih je dvojni dvojček vpisal Joel Embiid (17 točk, 11 skokov).

Tretje moštvo zahodne konference LA Clippers se je opeklo pred domačimi gledalci. S 103:112 so izgubili z 12. Sacramentom, Kawhi Leonard je ob tretjem zaporednem porazu dosegel 31 točk.

Naveza James Harden - Russel Westbrook je ob zmagi nad Utah Jazz prispevala 72 od 120 točk. | Foto: Reuters Naveza James Harden - Russel Westbrook je ob zmagi nad Utah Jazz prispevala 72 od 120 točk. Foto: Reuters

Spodrsljaj Clippersov so izkoristili košarkarji Houston Rockets in se jim na krilih Jamesa Hardna in Russla Westbrooka približali, zdaj imajo le eno zmago manj. Rakete so s 120:110 slavile pri Utah Jazz. Harden je za tretje zaporedno slavje vknjižil 38 točk, Westbrook pa 34.

Do zmage so prišli še člani Phoenix Suns, ki so v gosteh s 112:104 premagali Chicago Bulls.

Sportal Mama Luke Dončića v prvem TV intervjuju v ZDA o zanimivih temah #video

Liga NBA, 22. februar:

 

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončiću se je po norem polčasu v Orlandu smejalo #video
Ne spreglejte