Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 12. 2018,
7.09

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,66

1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić NBA

Sobota, 1. 12. 2018, 7.09

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 30. november

James namerno podrl Dončića #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,66

1

Luka Dončić | Luka dončić | Foto Getty Images

Luka dončić

Foto: Getty Images

Luka Dončić je odigral najslabšo tekmo v ligi NBA, njegov Dallas pa je še drugič v sezoni izgubil proti LA Lakersom. Zato pa ne bo pozabil dveh blokad, ki ju je podelil LeBronu Jamesu. Goran Dragić tudi tokrat zaradi poškodbe ni igral, Miami pa je na domačem parketu le prišel do zmage.

Če je Luka Dončić sredi prve četrtine še imel nekaj zadoščenja, ko je Dallas vodil z 22:11 in je v eni obrambni akciji kar dvakrat podelil "banano" zvezdniku lige NBA LeBronu Jamesu, ki je njegov vzornik, pa je šel tok tekme zanj in za Dallas v nadaljevanju v drugačno smer.

V prvi četrtini je Dončić izsilil tudi osebno napako Jamesa v napadu, a je slednji o obeh akcijah (poglejte si ju v spodnjem videu) povedal sledeče: "Vzel se je od nikoder. Nisem bil sploh tisti košarkar, ki bi ga moral pokrivati, ampak je vskočil in me dvakrat blokiral. Dejal sem mu, da ga sploh nisem videl. Sem ga pa videl nato, ko sem šel v napad in naredil osebno napako v napadu. Namen je bil, da se vanj zaletim. To pa sem naredil namerno."

Ekipa LA Lakers je v drugem polčasu prevzela pobudo in še drugič v sezoni preskočila Maverickse. Luka je prvič v karieri ostal pod pragom desetih točk. Met iz igre mu tokrat ni stekel. Zgrešil je vseh pet poskusov za tri točke, njegov met iz igre pa je bil le 15-odstoten (2/13). Zadel je še dva od treh prostih metov, vpisal šest skokov, pet asistenc, tri ukradene in izgubljene žoge, Dallas pa je na koncu izgubil s kar 98:114.

"Moj met je bil grozen, a smo imeli lepo tekmo. Borili smo se. Nekaj sodniških odločitev nam ni šlo na roko, vendar mislim, da smo delo opravili dobro,“ je po porazu dejal Dončić.

Kako je Luka Dončić dvakrat blokiral LeBrona Jamesa

 

Na splošno je bil met iz igre Dallasovih košarkarjev slab, vsega 38-odstoten. Tudi Dennis Smith jr. je denimo trojke metal 1/6. Le Harrison Barnes (29) in Dwight Powell (17) sta bila na pravi ravni. Pri domačih je bil z 28 točkami najbolj razpoložen James.

Goran Dragić je v tej sezoni izpustil že deveto tekmo. Zaradi težav s kolenom še vedno ne more pomagati soigralcem, ki pa so tokrat na domačih tleh le prišli do zmage. Vodili so že za več kot 30 točk, na koncu pa celo trepetali za zmago, ki je njihova osma v sezoni – ob tem imajo 13 porazov.

Medtem je Dončićev Dallas pri desetih zmagah in desetih porazih.

Ne spreglejte