Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
30. 11. 2018,
7.30

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99

2

Natisni članek

Los Angeles Lakers LeBron James NBA Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Toronto Raptors Golden State Warriors Kevin Durant Bogdan Bogdanović

Petek, 30. 11. 2018, 7.30

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 29. november

Kralj James ogret za Dončića #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,99

2

Kevin Durant Kawhi Leonard | Kawhi Leonard je na dvoboju med Torontom in Golden Statom dosegel 37, Kevin Durant pri gostih pa kar 51 točk. | Foto Reuters

Kawhi Leonard je na dvoboju med Torontom in Golden Statom dosegel 37, Kevin Durant pri gostih pa kar 51 točk.

Foto: Reuters

Ljubitelji košarke so v noči na petek v ligi NBA spremljali tri tekme. Toronto je v poslastici večera po podaljšku premagal branilce naslova Golden State, za katere je Kevin Durant prispeval kar 51 točk, Stephen Curry pa najverjetneje še zadnjič spremljal soigralce s klopi. LeBron James je popeljal Los Angeles Lakers do nove zmage in nakazal odlično formo pred bližajočim se srečanjem s teličkom Luko Dončićem, do zmage so prišli tudi njihovi mestni sosedje Los Angeles Clippers.

Košarkarji Toronta so v poslastici večera v ligi NBA premagali Golden State in niz zaporednih zmag podaljšali na sedem. Zmagovalec napetega dvoboja v dvorani ScotiaBank Arena v Kanadi je bil odločen šele po podaljšku. Gostitelji so zmagali s 131:128 in zadali branilcem naslova, pri katerih je Kevin Durant prispeval kar 51 točk (met iz igre 18:31), nov udarec.

Vrhunci dvoboja v Torontu:

''Kakšna tekma. To pa je bil spektakel za gledalce. Le malo nam je zmanjkalo,'' je po dvoboju, v katerem so odločale podrobnosti, potarnal trener Golden Stata Steve Kerr.

Pri domačih je s 37 točkami blestel Kawhi Leonard, kar je njegov strelski rekord, odkar je dres San Antonia zamenjal s tistim, ki ga nosijo košarkarji Toronto Raptors. Strelsko je bil razigran tudi Kamerunec Pascal Siakam (26 točk), ki je poskrbel za osebni strelski rekord v ligi NBA.

Durant še zadnjič brez Curryja?

Stephen Curry naj bi konec tedna zaigral za Golden State na gostovanju v Detroitu. | Foto: Reuters Stephen Curry naj bi konec tedna zaigral za Golden State na gostovanju v Detroitu. Foto: Reuters Redni del se je končal s 119:119, Toronto pa je v zadnjih 55 sekundah zapravil prednost šestih točk. Durant je tretjič zapored presegel 40 točk, kar mu je uspelo prvič, odkar se dokazuje na velikem odru v ligi NBA. Enainpetdesetim točkam je dodal še 11 skokov in šest asistenc. Njegov soigralec Klay Thompson je dosegel 23 točk, Šved Jonas Jerebko pa je kar 16 od 20 točk prispeval v zadnji četrtini oziroma podaljšku.

Bojevniki so že 11. zapored zaradi poškodbe mišice pogrešali prvega zvezdnika Stephena Curryja, ki pa naj bi se po napovedih vrnil na naslednji tekmi, ko bo Golden State v noči na nedeljo gostoval v Detroitu. Manjkala sta tudi Draymond Green in DeMarcus Cousins. Bojevniki so izgubili zadnjih pet gostovanj, v tej sezoni pa ob 15 zmagah izkusili grenkobo že osmih porazov. Toronto z razmerjem 19:4 zaseda prvo mesto na Vzhodu.

James premagal Indiano skoraj sam

Jezerniki iz Los Angelesa so izkoristili prednost domačega igrišča in odpravili Indiano s 104:96. Več kot tretjino točk za gostitelje je dosegel prvi zvezdnik LeBron James. Kralj James je tekmo končal pri 38 točkah (met iz igre 15/27), devetih skokih in sedmih asistencah.

O tem, kako pomemben je za igro Los Angelesa, priča podatek, da je drugi najboljši strelec Lakers Brandon Ingram prispeval 14, tretji Josh Hart pa 13 točk. Pri gostih iz Indianapolisa je najbolj izstopal Domantas Sabonis. Sin slovitega Litovca Arvidasa Sabonisa je dosegel 20 točk in 15 skokov, 14 točk pa je dodal Hrvat Bojan Bogdanović.

Vrhunci LeBrona Jamesa proti Indiani:

Jezerniki se bodo v noči na soboto znova predstavili ljubiteljem košarke v dvorani Staples, kjer bodo gostili Dallas Mavericks. James je tako dokazal, da je pred gostovanjem razigranega slovenskega najstnika Luke Dončića in njegovih soigralcev, ki so od zadnjih desetih tekem v ligi NBA slavili kar na osmih, dobro ogret in še kako vroč. Ko je 19-letni Ljubljančan v tej sezoni gostoval pri Lakers, je izgubil, po tekmi pa ga je v boljšo voljo spravilo posebno darilo Jamesa, njegovega velikega vzornika, ki mu je podaril dres.

Luka Dončić
Sportal Dončić se igra v NBA: z zabijanjem in trojko s sredine igrišča dvignil vse na noge #video
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić z razlogom med TOP 10 v ligi NBA #video

Strelski rekord Srba Bogdanovića

V kalifornijskem obračunu, v katerem so prišli na svoj račun ljubitelji učinkovite igre v napadu, so Los Angeles Clippers v gosteh ugnali Sacramento s 133:121. Tako sta do zmage v noči na petek prišla oba kluba iz mesta angelov. Pri gostiteljih je bil s 26 točkami najboljši srbski ostrostrelec Bogdan Bogdanović in poskrbel za strelski rekord v ligi NBA (pred tem je januarja Utahu natresel 25 točk), Marvin Bagley III je dodal 18 točk in deset skokov, z dvojnim dvojčkom pa se je lahko pohvalil tudi Willie Cauley-Stein (17 točk in deset skokov), za las pa ga je zgrešil De'Aaron Fox (17 točk in devet asistenc).

Vrhunci dvoboja v Sacramentu:

Pri gostih iz Los Angelesa sta največ težav obrambi Kraljev povzročala Tobias Harris (28 točk, met iz igre 11/17) in Montrezl Harrell (24 točk, met iz igre 8/10), mejo 15 točk pa so presegli še Kanadčan Shai Gilgeous-Alexanders (17) ter Italijan Danilo Gallinari in Američan Avery Bradley (oba 16).

Ne spreglejte