Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 11. 2018,
5.59

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Natisni članek

Dallas Mavericks NBA Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 29. 11. 2018, 5.59

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 28. november

Dončić se igra v NBA: z zabijanjem in trojko s sredine igrišča dvignil vse na noge #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Luka Dončić | Luka je bil vprašljiv za obračun s Houstonom, a je stisnil zobe in ni pustil, da bi ga bolezen zdelala. | Foto Getty Images

Luka je bil vprašljiv za obračun s Houstonom, a je stisnil zobe in ni pustil, da bi ga bolezen zdelala.

Foto: Getty Images

Slovenski košarkar Luka Dončić je spet prikazal izjemno predstavo in se skupaj s soigralci Dallas Mavericks veselil tretje zaporedne zmage (128:108) in nasploh druge na gostovanjih v tej sezoni. Padli so Houston Rockets. In spet smo videli poteze slovenskega mladeniča, katerim se številni klanjajo.

Le 19-letni slovenski košarkar Luka Dončić se dobesedno igra v ligi NBA, kot se je v pretekli sezoni v dresu Real Madrida. O tem smo se lahko prepričali tudi na gostovanju pri Houston Rockets. Pred tekmo je bilo sicer nekaj nejasnosti, ali bo lahko sploh igral, saj je zaradi bolezni izpustil torkov trening.

A ga tudi to ni zaustavilo, da ne bi stopil na parket proti Raketam na čelu z raznovrstnim Jamesom Hardnom - s 25 točkami 17 skoki in 11 ukradenimi žogami se je veselil trojnega dvojčka (pohvalil se je še s šestimi ukradenimi žogami, imel pa tudi osem izgubljenih).

Vrhunci Dončićeve igre - noro zabijanje pri 1:22

Že takoj na začetku pa je spoznal, kako težko je pokrivati Dončića, ki zadene met tudi z nemogočih položajev. Zvezdnik Houstona, ki ob sebi ni imel poškodovanega Chrisa Paula, ga je povsem stisnil v kot, Luka pa hladnokrvno prek njega zadel trojko.

Z 20 točkami je bil skupaj z rezervistom Devinom Harrisom prvi strelec Dallasa, ki je ob polčasu vodil že s 74:56. Prav Dončić pa je postavil končni izid prvega polčasa, potem ko je zadel trojko s sredine igrišča in bil takrat že pri 15 točkah.

Noro zabijanje dvignilo Dallasovo klop na noge, zadnjo četrtino presedel

Tudi proti Raketam je pokazal pravi obraz. | Foto: Getty Images Tudi proti Raketam je pokazal pravi obraz. Foto: Getty Images Še pred tem pa je poskrbel za zabijanje večera. Obrambi Houstona je pobegnil po desni strani, nato pa živalsko zabil žogo z eno roko v koš in dvignil Dallasovo klop na noge.

Čeprav je bila prednost zajetna, se domači niso predali. Uspelo se jim je približati na le pet točk zaostanka (89:94), a je zadnja četrtina spet pripadla Teličkom, ki so prišli do sploh druge zmage na gostovanju v tej sezoni.

Očitno je pri Dončiću bolezen le naredila svoje, saj je zadnjo četrtino presedel na klopi, sicer pa se lahko pohvali z odlično statistiko v le 24 minutah igre - 20 točk (trojke 3/7, met za 2 točki 3/4, prosti meti 5/5), šest skokov.

Dallas ima po zmagi drugič v sezoni več kot polovični izkupiček, saj je zdaj pri desetih zmagah in devetih porazih.

Dončićeva konkurenta v boju za naziv novinec leta sta doživela nova poraza. Prvi izbor na letošnjem naboru Deandre Ayton je s Phoenixom izgubil proti LA Clippers in je pri le štirih zmagah. Tokrat je dosegel samo štiri točke in zbral devet skokov in tri blokade.

Trae Young je moral priznati premoč Charlotte Hornets. Njegovih 18 točk in štiri asistence ni bilo dovolj za končni uspeh Atlante.

Ne spreglejte