Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2020,
17.45

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

2

Natisni članek

Dwight Powell Mark Cuban Dallas Mavericks dobrodelnost Koronavirus Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 20. 3. 2020, 17.45

4 leta, 1 mesec

V obdobju krize tudi športniki pomagajo skupnosti

Dobrodelni Luka Dončić: na pomoč zdravstvenim delavcem v Sloveniji in ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

2

Luka Dončić | Luka Dončić je že nekajkrat dokazal, da ima veliko srce. | Foto Reuters

Luka Dončić je že nekajkrat dokazal, da ima veliko srce.

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski biser in trenutno eden od največjih zvezdnikov lige NBA je skupaj z lastnikom kluba Dallas Mavericks Markom Cubanom in svojim poškodovanim soigralcem Dwightom Powellom podaril 500 tisoč ameriških dolarjev lokalni kliniki. S tem denarjem bo ta poskrbela za varstvo otrok najbolj obremenjenih zdravstvenih delavcev v obdobju krize z novim koronavirusom. Dončić pa bo finančno pomagal tudi zdravstvenim delavcem v Sloveniji.

"Hvala našim izjemnim zdravstvenim delavcem. V skrbi za druge žrtvujejo veliko in v čast mi je, da lahko pomagam," je ob človekoljubni potezi povedal slovenski košarkarski biser. Skupaj z lastnikom Dallas Mavericks, milijarderjem Markom Cubanom, ter s svojim poškodovanim soigralcem Dwightom Powellom – ta ni igral vse od 21. januarja, ko je na tekmi z LA Clippers staknil poškodbo ahilove tetive – je medicinskemu centru Southwestrn in bolnišnici Parkland, ki delujeta v sklopu teksaške univerze, podaril pol milijona ameriških dolarjev, ta jih bo ta porabila za zagotavljanje varstva otrok svojih zaposlenih, ki so na prvi bojni črti vojne s covid-19.

Juan Mata
Sportal Dobrodelni projekt Čeferinovega prijatelja, o katerem se premalo govori

Pomoč tudi Sloveniji

Dončić bo prek fundacije Uresničimo sanje finančno pomagal tudi v zadnjih tednih močno obremenjenim zdravstvenim delavcem doma v Sloveniji. "Vsem, ki v tem trenutku garajo, da bi uresničili želje vseh nas in pozdravili vse, ki so in še bodo okuženi, pa lahko pomagami mi vsi," je še pozval 21-letni Ljubljančan.  

Ena skrb manj v težkih časih

Latnik kluba Mark Cuban je razložil. "Ne moremo se dovolj zahvaliti zdravstvenim delavcem, ki zdravje pacientov postavljajo pred svoje. Hvaležen sem tudi Luki in Dwightu, partnerjema pri pomoči ljudem, ki delajo vse, kar lahko, da bi naša skupnost ostala zdrava."

"Globoko hvaležni smo vsej organizaciji Dallas Mavericks, še posebej pa Marku, Luki in Dwightu, za njihovo neverjetno darežljivost pri zagotavljanju sredstev v teh izrednih razmerah. To bo nekoliko razbremenilo naše številne medicinske sestre, zdravnike, laboratorijske tehnike in druge, ki v teh dneh brez prestanka rešujejo posledice pandemije. S podporo našemu oddelku za varstvo otrok bomo imeli eno skrb manj," pa se je donacije razveselil direktor bolnišnice Daniel K. Podolsky.

"Čutimo, da je naša dolžnost, da naredimo vse, kar je v naši moči, in pomagamo našim zdravstvenim delavcem. Sami pa bomo še naprej pazili na higieno in se izogibali stikom z drugimi," pa je povedal Dwight Powell.

Luka Dončić
Sportal Zanimive številke: Dončić in Oblak v samem vrhu, Roglič pa povsem na dnu

Liga NBA miruje, vodilni še vedno upajo, da jim bo uspelo rešiti del sezone, sicer pa športniki po svetu, ki so v zadnjih tednih ostali brez dela, na različne načine poskušajo pomagati tistim, ki so zaradi pandemije v največji nevarnosti. Dončić sam je že v preteklosti dokazal, da ima mehko srce, sodeloval je tudi pri zbiranju sredstev za malega Krisa, čigar zgodba nam je orosila oči ob koncu prejšnjega leta.  

Preberite še:

Justin Cobbs
Sportal Pri Olimpiji padla odločitev: Američanom bodo pomagali najti pot v domovino

 

Ne spreglejte