SiolNET. Sportal Košarka
3,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Fundacija Uresničimo sanje

Dobrodelni Dončić hiti na pomoč: maske z visoko zaščito že na poti v Slovenijo

3,28

termometer

Luka Dončić
Luka Dončić skupaj z Robertom Kristanom in Jako Bijolom zbira sredstva s pomočjo fundacije Uresničimo sanje. Foto: Getty Images

Večina športnih zvezdnikov je v času epidemije koronavirusa zavihala rokave in v težkih časih priskočila na pomoč vsem, ki so se v trenutnih razmerah znašli v težavah. Z dobrodelno noto so se izkazali tudi vsi trije člani fundacije Uresničimo sanje Luka Dončić, Jaka Bijol in Robert Kristan. S prvimi donacijami bodo zdravstvenim delavcem v Sloveniji kupili maske z visoko zaščito FFP3, ki jih pri nas primanjkuje.

Košarkar Luka Dončić, nogometaš Jaka Bijol in hokejist Robert Kristan prek fundacije Uresničimo sanje v trenutnih kriznih časih finančno pomagajo tudi v zadnjih tednih močno obremenjenim zdravstvenim delavcem doma v Sloveniji. "Hvaležni smo vsakemu posebej, ki je pomagal po svojih zmožnostih. Odločili smo se, da bo šel denar za nakup mask z visoko zaščito FFP3, ki jih v Sloveniji primanjkuje. Maske so naročene in plačane ter že potujejo v Slovenijo. Vsi si želimo, da prispejo v najkrajšem možnem času in brez zapletov," so v sporočilu za javnost zapisali trije "mušketirji".

Slovenski košarkarski biser in trenutno eden od največjih zvezdnikov lige NBA je konec marca skupaj z lastnikom kluba Dallas Mavericks Markom Cubanom in svojim poškodovanim soigralcem Dwightom Powellom podaril 500 tisoč ameriških dolarjev tamkajšnji kliniki. Zdaj je na pomoč priskočil še delavcem v Sloveniji.

"Pozdravljena, Slovenija! Čeprav me ni tam z vami, mislim na vas. Po nekaj dneh zbiranja denarja smo se odločili za prvi nakup, s katerim bomo pomagali slovenskemu zdravstvu. Kupili smo najbolj iskane in cenjene maske z najvišjo stopnjo zaščite FFP3. Rad bi se zahvalil vsakemu posamezniku, ki se je odločil pomagati, in seveda ostanite doma!" je rojake v Sloveniji pozval Dončić, ki karanteno preživlja v Dallasu.

Zbiranje sredstev za fundacijo Uresničimo sanje sicer še ni končano. Vse donacije, ki bodo prispele na račun fundacije do 30. aprila, bodo namenjene izključno slovenskemu zdravstvu. Vsi, ki ste pripravljeni pomagati, to še vedno lahko storite z nakazilom na TRR fundacije ali s SMS-sporočili.

Pomagate lahko tudi vi:

- z nakazilom na TRR fundacije: SI 56 0310 0100 3527 374 ali

- s SMS-sporočilom s ključno besedo SANJE na številko 1919 in prispevali boste 1 evro ali pa SANJE5 na 1919 in prispevali boste 5 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 66
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin