Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
13.37

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Natisni članek

Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar Košarkarska tržnica Olimpia Milano Slovenska košarkarska reprezentanca Josh Nebo

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 13.37

3 mesece

Josh Nebo

Debitant v slovenskem dresu ima nov klub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,41
Josh Nebo | Josh Nebo bo po novem igral za milansko Olimpio. | Foto Katja Kodba/STA

Josh Nebo bo po novem igral za milansko Olimpio.

Foto: Katja Kodba/STA

Ameriški košarkar s slovenskim potnim listom Josh Nebo, ki je v nedeljo debitiral v dresu slovenske reprezentance, ima nov klub. Šestindvajsetletni košarkar bo po odhodu iz Maccabija iz Tel Aviva branil barve milanske Olimpie.

Josh Nebo, ki je pred dnevi uradno dobil slovensko državljanstvo, bo v novi sezoni nosil dres milanske Olimpie, s katero je podpisal dveletno pogodbo, so sporočili iz kluba. 206 centimetrov visoki košarkar je v nedeljo debitiral v dresu slovenske reprezentance, ki je v Litvi proti tamkajšnji izbrani vrsti v pripravljalni tekmi na kvalifikacijski turnir za OI klonila s 86:92. Nebo je ob debiju dosegel devet točk in osem skokov.

Ameriški center, ki prihaja iz Houstona, je bil v pravkar končani sezoni eden ključnih igralcev Maccabija iz Tel Aviva. V rednem delu sezone je v povprečju dosegel 11,3 točke in 7,3 skoka na tekmo. Pred tem je v Evropi igral še za Hapoel Eilata in Žalgiris, v Maccabi pa se je preselil pred sezono 2022/2023. V času študija je v ZDA igral za univerzi Saint Francis in Texas A&M. 

Vlatko Čančar | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vlatko Čančar Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Čančar ostaja v Denverju?

Kot kaže, pa klubskega okolja v novi sezoni ne bo zamenjal povratnik po poškodbi Vlatko Čančar. Po poročanju Bennetta Duranda iz Denver Posta so se Denver Nuggets sicer odločili, da bodo to poletje zavrnili možnost podaljšanja pogodbe in bo Čančar postal prost igralec, a naj bi nato s klubom podpisal novo pogodbo z minimalno plačo, poroča Durando.

Po poletnem dogajanju z reprezentanco, ki bi se lahko razširilo na olimpijske igre 2024, naj bi Čančar nato priprave nadaljeval v trening kampu Nuggetsov, kjer si bo skušal izboriti več prostora v ekipi prvakov iz sezone 2022/23. V tisti sezoni je Slovenec prispeval 5,0 točke in 2,1 skoka na tekmo s povprečjem 14,8 minute na tekmo v 60 nastopih v rednem delu sezone, v končnici pa je nato skupaj zbral deset igralnih minut. Lani poleti se je poškodoval na pripravah za nastop na svetovnem prvenstvu, zaradi strganih kolenskih vezi pa je nato izpustil celotno letošnjo klubsko sezono.

Preberite še:

slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Avstralija SP 2023 Aleksej Nikolić
Sportal Slovenci na prvem testu ob debiju Josha Neba ostali praznih rok
Grčija Kostas Sloukas
Sportal Kostas Sloukas ne bo igral na olimpijskih kvalifikacijah
Zoran Dragić
Sportal Zoran Dragić: Pomembno je, kako se bomo povezali na igrišču
Ne spreglejte