Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
9. 9. 2013,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

EuroBasket Aleš Pipan

Ponedeljek, 9. 9. 2013, 17.45

8 let

Četrta ekipa Evrope gre domov, Pipan takoj v Olimpijo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Makedonska košarkarska reprezentanca se z eno zmago in štirimi porazi poslavlja od jeseniške skupine B na EuroBasketu. Napredovanje si je zagotovila Latvija.

"Nič ne bo počitka, takoj grem v klub," je po tekmi z Latvijo, ki jo je ta dobila s 76:66, dejal makedonski selektor in trener Uniona Olimpije Aleš Pipan. Njegova ekipa je potrebovala zmago z desetimi točkami razlike in ugoden razplet na preostalih tekmah, razpletlo pa se je ravno nasprotno. Latvija je z igranjem enostavne košarke vodila že dvajset točk. Zdelo se je, da v makedonski ekipi ni tiste energije, ki jo je prevevala na prejšnji srečanjih. "Zelo smo si želeli dobiti tekmo za deset točk. Na začetku smo si privoščili veliko napak in izgubljenih žog, kar je Latvijcem omogočilo veliko lahkih košev. V lovu na zaostanek smo izgubili veliko energije. Moramo priznati, Latvijci so bili danes boljši," je dejal Pipan, ki je izpostavil poškodbo krilnega centra Gjorgija Čekovskega, "najboljšega igralca na pripravljalnih tekmah", kar je še dodatno skrajšalo klop še vedno uradno četrte ekipe v Evropi. Je pa pohvalil Vladimirja Brčkova, ki je zaradi spleta okoliščin dobil nekoliko več priložnosti.

"Če hočete najti krivca, sem tu, da me raztrgate. A moramo iti naprej z vzdignjeno glavo, igralci so dali vse od sebe," je zagotovil Celjan in naredil prerez makedonskih nastopov na Jesenicah: "Na začetku nas je res zadela tista krivica s tekme proti Črni gori. Z Litvo smo zato še vedno odigrali v šoku. Sledila je izvrstna tekma proti Srbiji, kjer so igralci pokazali, da znajo igrati košarko in da lahko igrajo velike tekme. Potem se je zgodil padec proti Bosni, a tista tekma niti ni bila tako zelo pomembna, saj smo morali dobiti srečanje z Latvijo. Igralci so gotovo želeli dobiti vsako tekmo, ampak sami ste videli: včasih smo bili brez moči ali ideje. Precej je bilo težav, čeprav smo imeli energijo. Tekma proti Bosni je bila najslabša, vključno s pripravljalnim obdobjem." Glede na starost ključnih reprezentantov je v bližnji prihodnosti gotovo pričakovati kakšno upokojitev, a Pipan zagotavlja, da Makedonija premore dovolj talenta.

Ne spreglejte