Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
9. 8. 2011,
15.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleksandar Ćapin Sašo Filipovski Union Olimpija

Torek, 9. 8. 2011, 15.15

8 let

Ćapin: Filipovski mi je že bil odskočna deska

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Navijači Uniona Olimpije bodo v prihodnji sezoni veliko pričakovali od Aleksandra Ćapina, ki je eden od novincev v dresu ljubljanskega kluba, s katerim ima v BiH rojeni košarkar visoke cilje.

Po prihodu Saša Filipovskega na mesto trenerja so se na široko odprla vrata v Olimpijo tudi Ćapinu, saj sta odlično sodelovala že v sezoni 2009/10, ko sta bila skupaj pri Lokomotivi iz Rostova. Od tam je nato leta 1982 rojenega košarkarja vodila pot k slavnemu Žalgirisu, kjer pa je imel bolj obrobno vlogo. "Pri Sašu ne bo nobenih neznank. Dobro sva sodelovala že v Rusiji. Bil mi je odskočna deska za Žalgiris. Odgovarja mi njegov način razmišljanja in njegovo vodenje tekem ter treningov. Upam, da bo tudi tokrat odskočna deska," pravi Ćapin o vzpostavitvi stare naveze s Filipovskim, ki je v tem trenutku najstarejši košarkar na pripravah Uniona Olimpije, ki so se začeli potiti v ponedeljek na Kodeljevem.

Od njega se veliko pričakuje v Ljubljani, saj bo imel verjetno dokaj odprte roke pri metih, a ima tudi sam svoje načrte v zeleno-belem dresu. "Cilji so visoko zastavljeni. Tako je vedno pri meni, saj z malim nisem nikdar zadovoljen. Po velikem uspehu, ki ga je naredila Olimpija v pretekli sezoni, je prisotna velika motivacija, a obenem tudi pritisk. Naša naloga je, da ta pritisk pretvorimo v pozitivni del. Da bomo še naprej rastli," je optimistično dejal Aleksandar, ki je košarkarsko pot začel v Partizanu, leta 2004 pa je prvič zaigral za slovensko reprezentanco. Potrdil je, da je še vendo prisotna želja igrati v dresu s slovenskim grbom, a letos, žal, to ni bilo mogoče. "Seveda si želim nositi slovenski dres še kdaj, vendar zaradi pravila enega naturaliziranega košarkarja to letos ni bilo izvedljivo. Trenutno je ogroženo mesto centra in Mirza Begić dobro igra. Srečen sem zanj," je o reprezentančni tematiki povedal Ćapin in glede Litve, ki bo letos gostila evropsko prvenstvo, še dodal: "Litva je država, v kateri je šport izjemno popularen. Številka ena je nedvomno košarka. Vse se vrti okoli nje. Navijači in mesto stojijo za klubom. Tradicija je velika. Navijači so nekaj posebnega. S klubom so v dobrem in slabem."

Ne spreglejte