Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2019,
7.13

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

NBA Golden State Warriors Houston Rockets Milwaukee Bucks Boston Celtics

Torek, 7. 5. 2019, 7.13

4 leta, 11 mesecev

LIGA NBA, KONFERENČNI POLFINALE, 6. MAJ

Houston izenačil proti branilcem naslova, Milwaukee že trka na vrata finala #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
James Harden | Rakete so na četrti tekmi polfinala na zahodu s 112:108 premagale branilce naslova Golden State Warriors in v seriji zmag izenačile na 2:2.   | Foto Getty Images

Rakete so na četrti tekmi polfinala na zahodu s 112:108 premagale branilce naslova Golden State Warriors in v seriji zmag izenačile na 2:2.

Foto: Getty Images

V najmočnejši košarkarski ligi NBA gre na nož. Houston Rockets so v polfinalu zahodne konference s 112:108 premagali dvakratne zaporedne prvake lige Golden State Warriors in razmerje v seriji zmag izenačili na 2:2. Na domačem parketu je znova blestel prvi zvezdnik ekipe iz Teksasa James Harden. K zmagi je prispeval 38 točk in deset skokov. Na tekmi med ekipama Milwaukee Bucks in Boston Celtics je dirigentsko paličico znova prevzel Giannis Antetokounmpo. Do zmage s 113:101 je pomagal z 39 točkami, od tega jih je kar 17 dosegel v zadnji četrtini. Bucks so tako v boju na štiri zmage povedli s 3:1 in so samo še korak oddaljeni od polfinala lige NBA.

Moštvo Houston Rockets je na krilih izjemnega Jamesa Hardna (38 točk in deset skokov) s 112:108 premagalo aktualne prvake Golden State Warriors in razmerje moči na zahodu v številu zmag poravnalo na 2:2.

Statistiko Raket sta na domačem terenu oplemenitila še Eric Gordon, ki je dosegel 20 točk, in P. J. Tucker, ki je 17 točkam dodal deset skokov.

Na strani poraženih Bojevnikov je bil s 34 točkami najučinkovitejši Kevin Durant.

Peta tekma polfinalnega dvoboja na zahodu bo v sredo v Oaklandu.

Oglejte si vrhunce obračuna med ekipama Houston Rockets in Golden State Warriors (112:108).

 

Milwaukee Bucks so na gostovanju s 113:101 premagali Boston Celtics in so v polfinalu vzhodne konference le še korak oddaljeni od konferenčnega finala. Bucks so zmagali trikrat zapored, od tega dvakrat v gosteh.

Zaključno žogico lahko izkoristijo že v sredo, ko jih na domačem terenu čaka peta tekma.

O zmagovalcu je spet odločala tretja četrtina, ko so Bucks s 33:23 nadigrali Celtics in zaostanek ob polčasu (47:49) spremenili v prednost po treh tretjinah z 80:72.

Preobrat se je zgodil v trenutku, ko je moral Giannis Antetokounmpo na klop s četrto osebno napako za zadnjih osem minut četrtine. V tem času so gostujoči košarkarji nadigrali Kelte z 21:13, ko se je Antetokounmpo vrnil v igro v zadnji četrtini, pa so le še povečali prednost.

Vrhunci polfinalnega obračuna na vzhodu Boston Celtics : Milwaukee Bucks (101:113)

Gostitelji so se dobrih pet minut pred koncem sicer približali na le pet točk zaostanka po košu Ala Horforda, a za kaj več jim je zmanjkalo moči.

Antetokounmpo je iz igre zadel 15 od 22 metov, 39 točkam pa dodal 16 skokov. Eric Bledsoe in Khris Middleton sta k zmagi dodala po 13 točk, George Hill pa 15 s klopi.

"To je neverjetno," je dejal Antetokounmpo. "Danes smo vsi na parketu dali vse od sebe. Igrali smo čvrsto. Vsak od nas je bil pripravljen, vsak je v mozaik dodal svoj kamenček. To nas krasi in  razlikuje od povprečne ekipe. Prav vsi smo bili pripravljeni na nov podvig."

Kyrie Irving je bil s 23 točkami in desetimi podajami najbolj razpoložen pri Bostonu, a je iz igre zadel le sedem metov od 22 poskusov. Al Horford je ob metu iz igre 8/16 zbral 20 točk, Marcus Morris pa 18.

Liga NBA, konferenčni polfinale, 6. maj:

Konferenčni polfinale, izidi v zmagah:

Zahodna konferenca:

Golden State Warriors - Houston Rockets 2:2
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 2:2

Vzhodna konferenca:

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 3:1
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 2:2

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Preberite še:

Klemen Prepelič
Sportal Lani se je vse vrtelo okrog Luke Dončića, letos pa ...
James Harden Kevin Durant
Sportal Houston na krilih Hardna v podaljšku ugnal prvake

 

 

 

Ne spreglejte