Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2020,
6.00

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

2

Natisni članek

Nejc Barič Luka lapornik Vladimir Anzulović KK Krka Novo mesto

Četrtek, 17. 9. 2020, 6.00

3 leta, 7 mesecev

KK Krka pred superpokalom

Boj za prvo lovoriko z jasnim ciljem: Postaviti se po robu močni Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

2

KK Krka Novo mesto | Krka se bo podala v boj za superpokal. | Foto Grega Valančič/Sportida

Krka se bo podala v boj za superpokal.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Pred košarkarji Krke je začetek sezone, ki je z nenapovedanim superpokalom prišel hitreje, kot so v novomeškem taboru pričakovali. Dolenjci so namreč po težavah Primorcev nekoliko nepričakovano prišli do mesta v boju za superpokal proti Cedeviti Olimpiji. "Dobili smo priložnost za dobro tekmo. Želja je, da se postavimo po robu močni Olimpiji," je pred tekmo jasen trener zeleno-belih Vladimir Anzulović.

Po ponovnem zagonu športnega kolesja je napočil čas, da se vrtljaji v pogon znova spravijo tudi na slovenskem košarkarskem terenu. V boj za superpokal se bosta podali Cedevita Olimpija in Krka, ta je mesto v superpokalu dobila po velikih finančnih težavah Kopra Primorske. Dolenjci, ki jih je povabilo sicer nekoliko presenetilo, so priložnost zagrabili z obema rokama.

"Superpokal sicer res ni bil v našem načrtu, a mislim, da smo dobro pripravljeni. Igralci so zdravi, zdaj pa bomo poskusili čim bolje odigrati in zadeve s treninga prenesti tudi na tekmo. O tem, da bi lahko mi igrali superpokal, se je govorilo že nekaj časa, a govori se marsikaj," je pred tekmo povedal trener Krke Vladimir Anzulović, ki bo s Krko napadal šesto superpokalno lovoriko, Cedevita Olimpija jih ima osem.

"To je za nas velika čast. Dobili smo priložnost za dobro tekmo. Želja je, da se postavimo po robu močni Olimpiji." | Foto: Grega Valančič/Sportida "To je za nas velika čast. Dobili smo priložnost za dobro tekmo. Želja je, da se postavimo po robu močni Olimpiji." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Vsi smo veseli, ker se spet začenja tekmovalna sezona. Hvala Košarkarski zvezi Slovenije za povabilo in igranje v Superpokalu. To je za nas velika čast. Dobili smo priložnost za dobro tekmo. Želja je, da se postavimo po robu močni Olimpiji," je pred tekmo še napovedal Krkin strateg.

Presenečeni, a veseli

Podobnega mnenja je tudi kapetan Krke Luka Lapornik, ta je v tej sezoni eden od redkih košarkarjev, ki so novomeško ekipo predstavljali tudi v prejšnji sezoni. "Malce nas je presenetila vest, da bomo igrali. A smo resnično veseli, da se sezona začenja. Obe ekipi sta prevetreni pred novo sezono. Je pa Olimpija favorit tekme, ki se začne z rezultatom 0:0. Na parketu pa je treba pokazati, kdo je boljši," je prepričan Lapornik, ki bo imel pri lovu na šesto superpokalno lovoriko pomoč številnih novih soigralcev.

Luka Lapornik je bil presenečen nad vestjo, da bodo igrali v superpokalu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Lapornik je bil presenečen nad vestjo, da bodo igrali v superpokalu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Krka je namreč v ekipo pred začetkom sezone pripeljala kar devet novincev. Kot zadnji se je ekipi konec avgusta pridružil 206 centimetrov visoki center iz Niša Milan Milovanović. Že pred tem so se na Dolenjsko preselili tudi Jan Rebec (Šentjur), Jairus Lyles (Löwen Braunschweig), Adin Vrabac (Spars Realway), Rod Camphor (Rosa Radom), Jure Škifić (Saint-Chamond), Rok Stipčević (Fortitudo Bologna), iz Primorske pa sta v klub prišla še Jan Kosi in Nejc Barič.

Komaj čakajo, da stopijo na parket

Nejc Barič je ena izmed okrepitev Krke za novo sezono. | Foto: Š. L. Nejc Barič je ena izmed okrepitev Krke za novo sezono. Foto: Š. L. Veliko od nove epizode v novem mestu pričakuje predvsem Barič, ta je na Primorskem dobro izkoriščal ponujeno priložnost, podobno pa si želi tudi v Novem mestu.

"Zadnja uradna tekma je bila odigrana v začetku marca, torej smo brez košarke že pol leta. Tako da že vsi komaj čakamo, da znova stopimo na parket. Bil sem vesel, ko smo izvedeli, da bomo dobili priložnost igrati na superpokalu, po drugi strani pa sem tudi nekoliko žalosten zaradi Kopra Primorske, ki kot klub ugaša. Žal mi je, ker imajo dobro sredino in tudi slovenska košarka bi z njihovim morebitnim koncem veliko izgubila," je prepričan Barič, ki je s primorsko ekipo lani osvojil superpokal. Se bo veselil tudi letos?

Preberite še:

Goran Dragić
Sportal Hvalospevi izjemnemu Dragiću: Naša ekipa ga potrebuje
Koper Primorska Cedevita Olimpija finale pokala Spar
Sportal Primorci presenetljivo preklicali "pogreb"
Slobodan Subotić
Sportal Subotić se bo preizkusil v Afriki
Ne spreglejte