Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 12. 2021,
12.21

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Philadelphia 76ers Atlanta Hawks Bogdan Bogdanović

Petek, 24. 12. 2021, 12.21

2 leti, 3 mesece

Nenavaden strelski večer Bogdana Bogdanovića

Noro, kaj je uspelo Srbu v Philadelphii! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07
Bogdan Bogdanović | Bogdan Bogdanović je zgrešil prvih 13 metov iz igre, nato pa zadel zadnje štiri in postal junak srečanja. | Foto Reuters

Bogdan Bogdanović je zgrešil prvih 13 metov iz igre, nato pa zadel zadnje štiri in postal junak srečanja.

Foto: Reuters

Košarkarska liga NBA piše nenavadne zgodbe. Za eno izmed njih je v noči na petek na dvoboju med Philadelphio in oslabljeno Atlanto poskrbel srbski reprezentant Bogdan Bogdanović. Branilec Atlante je zgrešil 13 zaporednih metov iz igre, nato pa takrat, ko je bilo najpomembneje, le začel zadevati. V zadnjih štirih minutah je prispeval kar deset točk in Atlanto popeljal do odmevne senzacije (98:96).

Vlatko Čančar
Sportal Čančarjev rekord, Dallas čestital prvakom, Dončić navijal doma

Pred srečanjem v Philadelphii so bili 76ers veliki favoriti. Atlanta zaradi proticovidnega protokola ni mogla računati na sedem igralcev (Trae Young, Clint Capela, Kevin Huerter, Danilo Gallinari, Lou Williams, Sharife Cooper in Timothe Luwawu-Cabarrot), nato sta se med tekmo poškodovala še dva igralca, a je vseeno premagala 76ers! Atlanta je tako ponovno blestela v dvorani Wells Falls Center, kjer je vrhunsko predstavo pokazala že v končnici zadnje sezone in presenetljivo izločila Philadelphio.

Vrhunci dvoboja v Philadelphii:

Svojevrsten podpis zmagi je podal Bogdan Bogdanović. Srbski branilec, ki se vrača po poškodbi, ni in ni mogel zadeti iz igre. Zgrešil je kar 13 uvodnih metov in se spogledoval že z absolutnim "negativnim" rekordom, ki je v lasti nekdanjega zvezdnika Miamija Tima Hardawayja Sr. (očeta zdajšnjega košarkarja Dallasa Tima Hardawayja Jr.), ko je pred 20 leti na tekmi proti Minnesoti iz igre zgrešil kar 17 zaporednih metov.

"Ves čas sem si ponavljal, da ne smem postaviti novega negativnega rekorda. Zgrešil sem nekaj metov, pri katerih je žoga nesrečno šla z obroča. Poznam ta občutek. Takrat si moraš zaupati in verjeti, da bo steklo. To so bili namreč dobri, odprti meti," je dal Bogdanović vedeti, da je kljub katastrofalni statistiki, do zadnje četrtine je polnil statistiko le s prostimi meti, še naprej verjel v svoje sposobnosti. To se mu je obrestovalo, v zadnjih štirih minutah je nanizal štiri zadete mete.

Veselje Bogdana Bogdanovića in soigralca Onyeke Okongwuja na gostovanju v Philadelphii. | Foto: Reuters Veselje Bogdana Bogdanovića in soigralca Onyeke Okongwuja na gostovanju v Philadelphii. Foto: Reuters

Dosegel je zadnjih deset točk za ekipo, Atlanta pa je po tem, ko je Joel Embiid v zadnji sekundi zgrešil met za podaljšek, zmagala z 98:96. Bogdanović je končal dvoboj s 15 točkami, kljub metu iz igre 4/17 pa postal junak srečanja.

Luka Dončić Boban Marjanović
Sportal Srbski šaljivec Dončića nasmejal do solz #video
Ne spreglejte