Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
18. 4. 2014,
13.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tone Krump

Petek, 18. 4. 2014, 13.58

8 let

Bo naša košarka v prihodnje računala na slovenskega Francoza?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska košarkarska reprezentanca do osemnajst let bo v prihodnjih dneh sodelovala na močnem mednarodnem turnirju. Nastopil bo tudi v Franciji rojen Thomas Theo Jeram, ki ima očeta Slovenca.

Mannheim je prizorišče turnirja, ki ga nekateri označujejo za neuradno svetovno prvenstvo. Med udeleženci turnirja je tudi slovenska izbrana vrsta, ki bo tekmovala pod vodstvom Toneta Krumpa. Na poletnem evropskem prvenstvu bo na tem stolčku sedel Miro Alilović.

Naša reprezentanca bo na turnirju nastopila oslabljena, saj sedem nosilcev igre zaradi obveznosti v klubu tokrat ne bo zraven. Bo pa za preostale turnir dober poligon, da se pokažejo v najboljši luči in prepričajo strokovno vodstvo reprezentance, da bo na njih računalo tudi v prihodnje.

Med dvanajstimi igralci najdemo tudi tuje ime. Thomas Theo Jeram prihaja iz Francije, a ima slovensko državljanstvo, saj je oče Slovenec. Želja leta 1996 rojenega košarkarja je, da bi lahko igral za slovensko reprezentanco. Igra na položaju organizatorja igre. "Bil je že v nekaterih akcijah z nami, zdaj pa smo ga znova povabili, da ugotovimo, kaj zmore. Prva ocena je, da je konkurenčen našim košarkarjem, starim do osemnajst let. Velja za zelo pozitivnega fanta in na treningu si prizadeva, da bi mu uspelo. Motiviran je, da bi mu uspelo v košarki. Telesno in atletsko je mogoče celo pred našimi, saj ima med vrstniki v Franciji veliko temnopoltih košarkarjev, ki so bolj atletski," o Thomasu pravi Krump.

Ne more pa še povedati, ali bi bil lahko v prihodnje del slovenske članske reprezentance: "Težko to zdaj ocenim." Slovenska izbrana vrsto do osemnajst let se bo v soboto najprej pomerila s Turki, nato z domačini Nemci, za konec pa še z Japonci. Želja je, da bi na zadnji tekmi preskočili Azijce in se uvrstili vsaj v razigravanje od devetega mesta nižje, čeprav bodo naredili vse, da presenetijo tudi kakšnega od prvih dveh tekmecev.

"Ta turnir je prva stopnica poskusa, da se poleti na evropskem prvenstvu vrnemo v divizijo A," dodaja Krum.

Ne spreglejte