Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
28. 6. 2018,
16.05

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

Natisni članek

DeAndre Jordan Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 28. 6. 2018, 16.05

5 let, 10 mesecev

Bo Dončić ob sebi pozdravil Jordana?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74
Luka Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pri Dallas Mavericks se temeljito pripravljajo na začetek tržnice, ki bo 1. julija odprla vrata. Puščice naj bi usmerili proti velikanu DeAndreju Jordanu.

Pri Dallas Mavericks so navdušeni, da so na naboru lige NBA dobili mladega slovenskega košarkarja Luko Dončića. Z njegovim prihodom so se apetiti kluba spet nekoliko povečali.

V pretekli sezoni je Dallas prišel do vsega 24 zmag v rednem delu, zdaj pa jih spet zanima končnica. Zato pripravljajo scenarij, kako bi v svoje vrste privabili orjaka pod košem.

Igor Kokoškov in Luka Dončić
Sportal Kokoškov videl, kako so pri Dallasu agresivno lobirali za Dončića

Če se bo Nowitzki odrekel trenutni plači, bo prostor za igralca kova Jordan

Prvaki iz leta 2011 naj bi lovke vrgli proti DeAndreju Jordanu, ki je v zadnji sezoni za Los Angeles Clippers v povprečju dosegal 12,4 točke, kar 15,2 skoka na tekmo.

DeAndre Jordan naj bi bil želja Dallasa. | Foto: Reuters DeAndre Jordan naj bi bil želja Dallasa. Foto: Reuters

Velikan ima sicer možnost, da še izkoristi zadnjo leto pogodbe in prejme 24,1 milijona dolarjev (20,9 milijona evrov), ali pa se 1. julija poda na tržnico. Kot poročajo onstran Atlantika, naj bi pri Dallasu pripravljali prostor v proračunu, da bi ga pripeljali v svoje vrste.

Dallas bi lahko pripravil prostor za 26 milijonov dolarjev (22,5 milijona evrov), vendar bi se moral dogovoriti s 40-letnim veteranom Dirkom Nowitzkim, da v naslednji sezoni ne bi izkoristil možnosti igranja za 5 milijonov dolarjev (4,3 milijona evrov), ampak bi se odločil za nižji znesek.

Goran Dragić Luka Dončić
Sportal Dragić imel po naboru prošnjo za Dončića

Močna zunanja linija z Dončićem na čelu

A ni le Jordan tisti, ki je zanimiv za Dallas. Zanimiv bi jim bil lahko tudi DeMarcus Cousins in pa Julius Randle, Clint Capela ter Aaron Gordon, ki pa so igralci pod pogodbo in ima njihov trenutni klub možnost, da izenači ponudbo potencialnega kupca.

Ali se bo Nowitzki odrekel plači za prihodnjo sezono in sprejel nižjo, da bo lahko Dallas pripeljal močnejšo okrepitev? | Foto: Reuters Ali se bo Nowitzki odrekel plači za prihodnjo sezono in sprejel nižjo, da bo lahko Dallas pripeljal močnejšo okrepitev? Foto: Reuters

Medtem Dallas nima težav z zunanjo linijo. Dennis Smith Jr., Harrison Barnes, Wesley Matthews, Juan Jose Barea in po novem Dončić bodo tvorili napadalen tandem. Zlasti veliko pričakujejo od naveze Dončić-Smith, ki bo po mnenju strokovnjakov lahko predstavljala trepet za tekmečeve obrambe.

Luka Dončić
Sportal Pri vsem tem je Luka Dončić velik zmagovalec
Mark Cuban
Novice Kdo je novi šef Luke Dončića?
Ne spreglejte