Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 2. 2015,
0.25

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Dijon Eurocup

Četrtek, 12. 2. 2015, 0.25

3 leta, 11 mesecev

Aleš Pipan besen: Zdravi so se smilili sami sebi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropska sezona je za košarkarje Olimpije končana. Njen konec ni bil pogodu navijačev, ki so pogrešali borben pristop igralcev v zeleno-beli opravi. Pokazali so ga šele, ko so precej zaostajali.

Zadnji tekmec Uniona Olimpije v drugem delu Eurocupa je bil francoski Dijon, ki je v Stožicah ponagajal domačim košarkarjem. Ti so bili v prvem polčasu in del tretje četrtine razglašeni. Na parketu ni bilo videti prave borbenosti, žoge so izgubljali kot po tekočem traku, rešitve pa velikokrat iskali pri metih z razdalje.

Tri minute pred koncem tretjega dela igre je bil zaostanek že velikih dvajset točk (35:55), ko so se kapetan Dino Murić in soigralci le prebudili in pokazali več energije na parketu. Na koncu so pri 73:73 celo ujeli tekmeca, a jih je ta prek Ervinga Walkerja s trojko ob zvoku sirene pokopal (76:73).

"Gledali smo dva različna polčasa. V prvem smo igrali zelo slabo. Moji igralci niso našli samega sebe. V drugem smo odigrali bolje. Imeli smo več energije in želje. Igralci niso verjeli, da lahko s sedmimi košarkarji zmagamo. Ti zdravi so se smilili sami sebi. Tako ne moreš igrati. Prisotni morata biti borbenost in želja. Naredili smo veliko začetniških napak in te so nas stale zmago, " je najprej po porazu povedal trener Aleš Pipan.

Utrip se mu je bistveno bolj pohitril, ko je začel odgovarjati na vprašanje, kaj ga je pri igralcih razjezilo: "Pristop. Slabe volje so, češ da ne dobivajo prave priložnosti. Danes so jo in imeli so priložnost, da vsem dokažejo, da so pravi košarkarji … Odnos do zeleno-belega dresa bi moral biti – ne glede na položaj – drugačen. Vsi mladi kar mislijo, da bo vse prišlo samo od sebe – tako menedžerji kot starši in oni …"

Pogled je še usmeril proti pravkar končani evropski sezoni. Olimpija je v skupini K drugega dela Eurocupa z eno zmago in štirimi porazi osvojila zadnje, četrto mesto: "Interni cilj je bil, da naredimo korak več kot lani in se uvrstimo med 16 najboljših v tem tekmovanju. Le dva zadeta prosta meta sta nas v Nemčiji proti Brose Basketsu ločila od napredovanja. Nobeden pa nas ni nadigral."

Ne spreglejte