Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 7. 2018,
17.39

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

2

Natisni članek

Tour de France Tour de France

Nedelja, 8. 7. 2018, 17.39

1 leto, 9 mesecev

Lawson Craddock

Za okrvavljeno podobo Dirke po Franciji se skriva posebna zgodba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

2

Lawson Craddock | Foto Reuters

Foto: Reuters

26-letni ameriški kolesar Lawson Craddock, član ekipe Cannondale-Drapac, je eden od nesrečnikov, ki so že na uvodni etapi letošnje Dirke po Franciji doživeli bližnje srečanje z asfaltom. V cilj je pripeljal povsem na repu kolone, okrvavljen, a se ni predal. Danes je spet stal na štartu, razlog za njegovo vztrajnost pa presega športne okvire.

Potem ko so bila zadnje dni družbena omrežja preplavljena s posrečenimi domislicami na račun brazilskega nogometaša Neymarja, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu kar 14 minut namenil kotaljenju po zelenici, se z včerajšnjo uvodno etapo Dirke po Franciji verjetno začenja serija deljenja fotografij kolesarjev, ki kljub poškodbam, krvavitvam in raztrganim dresom vztrajajo na kolesu.

Eden od kolesarjev, ki so po prvi etapi Toura v cilj pripeljali z raztrganim dresom, okrvavljenim obrazom, počeno lopatico, razbito arkado in v bolečinah, je tudi 26-letni ameriški kolesar Lawson Craddock, član ekipe Cannondale-Drapac, ki je pred začetkom svojega drugega Toura obljubil, da bo za vsako etapo, ki jo bo prevozil do cilja, namenil 100 dolarjev za obnovo velodroma Alkek v Houstonu, kjer je kot desetletni nadobudnež začel svojo kolesarsko kariero.

Prav na velodromu Alkek, ki je v svoji več kot 30-letni zgodovini gostil najrazličnejša tekmovanja, tudi kvalifikacije za olimpijske igre,  je Craddock napravil prve tekmovalne zavrtljaje, za zmago v poletni ligi, ki danes nosi njegovo ime, pa dobil kolo. Kot je povedal v intervjuju za spletno stran Flobikes, se od kolesa od takrat sploh ni več ločil.

Zdaj bi velodromu, ki je bil med lanskim pustošenjem hurikana Harvey v Houstonu poplavljen, rad vrnil za vse, kar je posredno on dal njemu. Odločil se je, da z dobrodelno kolesarsko obarvano kampanjo zbere sredstva za obnovo velodroma.

Sredstva bo zbiral tudi z dražbo, na kateri se bodo ljubitelji kolesarstva lahko potegovali za po meri izdelane kolesarske čevlje z logotipom Houston Strong znamke Lake shoes cycling ekipnega opremljevalca, ki jih je Craddock nosil na Dirki po Kaliforniji in Kriteriju du Dauphiné.

Fernando Gaviria
Sportal Novinec Gaviria presenetil šprinterje, padec Frooma
Alberto Contador
Sportal Najbolj bizarni izgovori dopinga v kolesarstvu: od spolnih odnosov do golobje pite
Primoz Roglic Tour
Sportal Novinar, ki že 30 let poroča s francoskega Toura: Rogličev čas prihaja #intervju

 

Ne spreglejte