Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2024,
8.21

Osveženo pred

20 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,79

Natisni članek

Natisni članek

Giro d'Italia Giro d'Italia Dirka po Italiji Visma | Lease a Bike Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

Torek, 10. 9. 2024, 8.21

20 minut

Vingegaard izrazil željo po nastopu na Giru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,79
Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, TDF 2024 | Jonas Vingegaard si želi nastopiti na italijanskem Giru. | Foto Reuters

Jonas Vingegaard si želi nastopiti na italijanskem Giru.

Foto: Reuters

Bo danski kolesar Jonas Vingegaard, zadnjih nekaj sezon največji tekmec Tadeja Pogačarja na Dirki po Franciji, prihodnjo sezono prvič v karieri nastopil na Dirki po Italiji?

Morda res. Po informacijah Cira Scognamiglia, italijanskega novinarja pri časniku Gazzetta dello Sport, in belgijskega medija HLN, je Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike) izrazil željo po tem, da bi prihodnje leto nastopil na Dirki po Italiji. V ekipi bodo odločitev o tem sprejeli po podrobnejši analizi, ki bo verjetno odvisna od trase Gira in Toura prihodnje leto. 

Visma nič ne ve o tem

Na poročanje omenjenih medijev se je odzval komunikacijski menedžer Visme Sander Kleikers, ki je dejal, da ne ve, od kod takšne informacije. "Zagotovo ne iz naše ekipe," je povedal za danski Ekstra Bladet. "Za zdaj še nismo začeli niti z analizo letošnje sezone. Ne vem, od kod te informacije, zelo presenetljivo." 

To bi bil za Vingegaarda krstni nastop na Giru 

Danec še nikoli ni nastopil na prvi tritedenski dirki sezone, je pa štirikrat opravil z Dirko po Franciji in od tega dvakrat zmagal ter dvakrat vozil tudi na Dirki po Španiji. Na Vuelti je debitiral leta 2020 in osvojil 46. mesto (njegov moštveni kolega Primož Roglič je takrat drugič zmagal na tej dirki, v nedeljo pa mu je to uspelo še četrtič), lani pa je bil drugi, tik za Seppom Kussom in mesto pred Rogličem.

Da je mogoče v eni sezoni zmagati na Giru in Touru je letos dokazal Tadej Pogačar, ki je maja z naskokom osvojil Giro in nato julija z veliko prednostjo dobil še Tour.

Po neuradnih informacijah naj bi se Giro prihodnje leto začel s kronometrom v Trstu, Furlanija-Julijska krajina pa naj bi gostila še dve etapi. Eno naj bi ob letu, ko bosta naziv evropske prestolnice kulture nosili Gorica in Nova Gorica, posvetili njima. Šlo naj bi za čezmejno etapo s ciljem na Trgu Evrope/Transalpini, so pred časom poročale Primorske novice.

Vingegaard, ki se je aprila huje poškodoval na Dirki po Baskiji in Tour končal na drugem mestu, je že končal letošnjo sezono in ga letos več ne bomo videli na dirkah.

Preberite še:

Tadej Pogačar Primož Roglič 2024
Sportal Svet se klanja Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču
Ne spreglejte