Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
16.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vincenzo Nibali

Petek, 19. 4. 2013, 16.40

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Nibaliju že drugič v karieri dirka po Trentinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijan Vincenzo Nibali je zmagovalec 37. kolesarske dirke po Trentinu (2.HC). Član kazahstanske Astane si je drugo zmago v karieri na tej dirki priboril z zmago v zadnji 4. etapi.

Na dirki je bila na sporedu zadnja 167 kilometrov dolga etapa, v kateri so bili na sporedu trije vzponi. Od slednjih sta bila kategorizirana le dva (predzadnji in zadnji). Vincenzo Nibali (Astana) je bil tisti kolesar, ki je moral danes prvi napasti, če je želel prehiteti Boueta in premagati Konstantsina Siutsoa in Bradleya Wigginsa (oba Sky). Vprašanje pred začetkom etape je bilo le ali bo Nibali napadel že na predzadnjem vzponu (40 km do cilja) ali pa bo vse moči usmeril v napad na ciljnem vzponu, ki je bil dolg dobrih 14 kilometrov. Že na desetem kilometru je glavnina dovolila pobeg desetim kolesarjem, a je vseskozi nadzirala njihovo prednost. V zaključku etape je v ospredju ostalo še sedem ubežnikov, ki so skupaj začeli ciljni vzpon. A kmalu so bili vsi ujeti. Devet kilometrov do cilja je v težave zašel doslej vodilni Maxime Bouet, ki ni mogel več slediti najboljšim. Takoj zatem je sledil napad Nibalija, kateremu sta sledila Tiralongo in Santambrogio. Kmalu sta jih ulovila še Wiggins in Evans.

Kmalu zatem je imel Wiggins težave s kolesom. Britanec, ki je kar minuto čakal na rezervno kolo, je bil tako jezen, da je kolo zabrisal proč od sebe. Šest kilometrov do cilja je sledil nov napad Nibalija, kateremu je lahko sledil le še Santambrogio. Kilometer kasneje je zaostanek Wigginsa znašal že pol minute, Boueta pa dve minuti. V zadnjih petih kilometrih je Nibali le še povečeval prednost pred tekmeci in slavil suvereno etapno zmago. Vprašanje je bilo le še s kolikšnim zaostankom bo v cilj prikolesaril Bouet. Ko ga 4 minute po prihodu Nibalija v cilj še kar ni bilo, je bilo jasno, da je Nibali skupni zmagovalec dirke. Bouet je zaostal slabih pet minut in uspel dirko končati na 3. mestu v skupnem seštevku. Drugi v etapi in skupno je bil Mauro Santambrogio.

Ne spreglejte