Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 6. 2024,
11.20

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,56

Natisni članek

Natisni članek

Tour de France Tour de France Dirka po Franciji Sepp Kuss

Torek, 25. 6. 2024, 11.20

3 mesece

Velika sprememba v ekipi Jonasa Vingegaarda za Dirko po Franciji

Kuss ostal brez nastopa na Dirki po Franciji, nadomestil ga bo nekdanji vojak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,56
Sepp Kuss | Sepp Kuss zaradi okužbe s koronavirusom ni pripravljen za Dirko po Franciji. V ekipi Visme ga bo nadomestil nekdanji vojak Bart Lemmen. | Foto Guliverimage

Sepp Kuss zaradi okužbe s koronavirusom ni pripravljen za Dirko po Franciji. V ekipi Visme ga bo nadomestil nekdanji vojak Bart Lemmen.

Foto: Guliverimage

Štiri dni pred začetkom Dirke po Franciji, ki se bo 29. junija začela v Firencah v Italiji, so iz ekipe Visma | Lease a Bike sporočili, da zaradi bolezni na dirki ne bo nastopil Sepp Kuss, ameriški hribolazec, ki se je že večkrat izkazal za ključnega člana ekipe v kriznih položajih. Namesto Kussa bo vskočil Bart Lemmen. 

Kot so sporočili iz ekipe Visma | Lease a Bike, Sepp Kuss še vedno ni okreval po okužbi s koronavirusom, ki ga je staknil na Kriteriju po Dofineji. V ekipi, v kateri je poleg branilca zmage na Touru Jonasa Vingegaarda in Wouta van Aerta tudi Jan Tratnik, ga bo nadomestil nekdanji profesionalni vojak, danes poklicni kolesar Bart Lemmen. 

Za 28-letnega Nizozemca, ki je po vojaški karieri dokaj pozno vstopil v svet kolesarstva, in v Vismo letos prestopil iz prokontinentalne ekipe Human Powered Health, bo to prvi nastop na tritedenski dirki. 

Zaradi covid-19 in poškodb je nastop na Touru že odpovedal Tao Geoghegan Hart (Lidl - Trek), z okužbo pa se spopada tudi Francoz David Gaudu (Groupama-FDJ), ki je zaradi bolezni odpovedal nastop na državnem prvenstvu prejšnji konec tedna, ni pa še odpovedal Toura. 

V Vismi mu popolnoma zaupajo

"To je seveda zelo težko za Seppa, njegov prispevek je bil za našo ekipo vedno zelo pomemben," je za spletno stran ekipe povedal športni direktor Merijn Zeeman. Poudaril je, da mora biti kolesar za nastop na Touru optimalno pripravljen, a v primeru Kussa, ki se je pred kratkim okužil s koronavirusom, temu ni tako.

Lemmen na letošnji Dirki po Dofineji.  | Foto: Guliverimage Lemmen na letošnji Dirki po Dofineji. Foto: Guliverimage

"Na žalost smo morali danes skupaj ugotoviti, da po covid-19 ni dovolj pripravljen. Zdaj mora najprej ustrezno okrevati, zato ne bo nastopil na Touru. K sreči imamo dobro zamenjavo v Bartu Lemmenu," je pohvalil 28-letnega Nizozemca, nekdanjega vojaškega časnika, ki se s kolesarstvom resneje ukvarja šele tretjo sezono.

"Kljub temu da je profesionalni kolesar šele leto in pol, se je že izkazal za zelo zanesljivega in močnega kolesarja. Hitro se uči in to je letos že dokazal z več dobrimi uvrstitvami. Je dober v gorskih etapah in se rade volje žrtvuje za svojega vodjo Jonasa Vingegaarda. Bartu zelo zaupam," je poudaril Zeeman.

Lemmen je v letošnji sezoni že večkrat opozoril nase, med drugim je Dirko po Norveški končal na drugem mestu, na dirki Tour Down Under pa je bil peti. Kolesarsko kariero je začel leta 2022 v nizozemski kolesarski ekipi, se leto pozneje preselil v ameriško prokontinentalno ekipo Human Powered Health, za katero je vozil tudi Jani Brajković, letos pa prestopil v ekipo najvišje ravni Visma | Lease a Bike.

Ekipa Visme za Dirko po Franciji:

Jonas Vingegaard
Tiesj Benoot
Matteo Jorgenson
Christophe Laporte
Jan Tratnik
Wout Van Aert
Wilco Kelderman
Bart Lemmen

Preberite še:

Jonas Vingegaard
Sportal "Nihče iz naše ekipe si ne upa staviti na Jonasa Vingegaarda"
David Gaudu
Sportal Šok za kapetana FDJ: David Gaudu teden dni pred Tourom pozitiven na koronavirus
Tadej Pogačar
Sportal UAE potrdil sedem Pogačarjevih pomočnikov za Tour
Jonas Vingegaard
Sportal Jonas Vingegaard potrdil nastop na Touru

Ne spreglejte