Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2016,
21.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

kolesarska dirka Kolesarstvo Primož Roglič Primož Roglič maraton Franja

Petek, 10. 6. 2016, 21.24

6 let, 7 mesecev

Primož Roglič postal državni prvak v kronometru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Primož Roglič, ki je v zadnjih tednih postal slovenski specialist za kronometre na najvišji ravni, je status favorita potrdil tudi na uvodu maratona Franja. V današnjem kronometru, ki je štel tudi za državno prvenstvo, je v elitni konkurenci premagal Mateja Mohoriča.

Ta konec tedna bo v Sloveniji tudi kolesarsko obarvan. Na rekreativni ravni bo vrhunec dosegel z nedeljskim maratonom Franja. Uvod v ta kolesarski praznik pa je že po tradiciji predstavljalo petkovo državno prvenstvo v posamični vožnji na čas.

Današnja vožnja na čas je kolesarje in kolesarke v različnih kategorijah in na različno dolgih trasah vodila od ljubljanskega trgovskega središča BTC do Domžal in nazaj. Bila je tudi uvod v konec tedna, ki ga bo zaznamovala pričakovana rekordna udeležba na glavni slovenski rekreativni kolesarski prireditvi, postregla pa je z zanimivim obračunom. Na koncu je v elitni konkurenci na 44 kilometrov zanesljivo zmagal Roglič.

Član ekipe Lotto Jumbo je s časom 50:51,3 premagal Mateja Mohoriča (Lampre Merida, 52:50,0), tretji je bil Rok Korošec (Radenska Ljubljana) s 54:05,8.

"Rezultat je v redu, a se tale ravnina kar vleče. Sem zadovoljen, imam neke podatke o vožnji in šele drugič v življenju sem vozil nekoliko daljši kronometer. Kar v redu. Vsaka dirka je nekaj posebnega in vedno moraš pristopiti stoodstotno, četudi si v pravi formi. Traso sicer poznam, kolesaril pa po njej še nisem," je po zmagi dejal Roglič.

Posnetek kronometra

 

Igor Kopše, ki je pred dnevi postal slovenski rekorder v vožnji na eno uro na velodromu v Češči vasi in je tudi večkratni svetovni rekorder med amaterji, je tokrat nastopil na 22-kilometrski razdalji in zmagal s časom 13:22,3.

V konkurenci do 23 let je 44-kilometrsko razdaljo najhitreje premagal David Per (Adria Mobil, 52:53,5), pri ženskah pa je v elitni konkurenci na 22 kilometrov slavila Urša Pintar (BTC City Ljubljana) z 29:21,9 pred Alenko Novak (Adria Mobil, 29:51,7) in Urško Žigart (BTC City Ljubljana, 30:43,2).

V soboto bosta na 36. maratonu Franja na sporedu družinsko-šolski maraton (25 km) in preizkušnja za najmlajše (1,5 km), vrhunec prireditve pa bo v nedeljo, ko bosta na sporedu veliki maraton (156 km) in mali maraton (97 km).

Prireditev je bila prvič izvedena 22. julija 1982 pod taktirko pokojnega Zvoneta Zanoškarja na pobudo Toneta Fornezzija - Tofa, udeležilo pa se je je okoli 700 udeležencev.

 Petkov kolesarski šampion Primož Roglič bo gost Sportalovega sobotnega intervjuja.

Ne spreglejte