Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 2. 2021,
20.08

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Jani Brajkovič Jan Tratnik Primož Roglič Primož Roglič Matej Mohorič Matej Mohorič Po Sloveniji

Sobota, 27. 2. 2021, 20.08

3 leta, 1 mesec

virtualna dirka po sloveniji

Virtualna preizkušnja uspela, prva zmaga Nemcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Matej Mohorič | Z Matejem Mohoričem na virtualni dirki Po Sloveniji.

Z Matejem Mohoričem na virtualni dirki Po Sloveniji.

Zmagovalec prvega dejanje virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji je Nemec Julian Steffens. Ljubitelji kolesarstva so se lahko v soboto pomerili z Matejem Mohoričem v vožnji na Krvavec. Na dirki, ki bo potekala tudi marca, se boste lahko pomerili tudi s Primožem Rogličem.

"To ni bil dober trening, to je bilo mučenje," je po preizkušnji povedal Mohorič, ki že nestrpno pričakuje prve prave dirke sezone. Danes je zmagal Nemec Julian Steffens, Mohorič je v cilj prikolesaril na 30. mestu, dirko pa je vzel za dodaten trening, ki ga je že imel v soboto na pravih cestah.

Posnetek 1. etape

Virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji poteka na virtualni platformi Rouvy, in sicer pet zaporednih sobot, prva je že za nami, uvodno etapo Cerklje–Vrh pod Krvavcem pa je dobil ljubiteljski kolesar iz Nemčije. Rekreativnim kolesarjem se je tokrat pridružil dvakratni svetovni mladinski prvak v cestnem kolesarstvu Matej Mohorič, sicer član ekipe Bahrain Victorius. Matej Mohorič je v svoji karieri dobil že dve etapi na največjih kolesarskih dirkah na svetu, in sicer leta 2017 na Vuelti in  leta 2018 na Giru d'Italia.

Uvodna etapa je postregla z vzponom na smučišče Krvavec, ki je eden najznamenitejših vzponov v Sloveniji. Na tem vzponu je že leta 2010 dirko Po Sloveniji dobil Vincenzo Nibali. V lanskem letu je bil tu tudi zaključek državnega prvenstva Slovenije, zmago pa je slavil trenutno prvi kolesar svetovne lestvice UCI Primož Roglič. Najtežji del vzpona je v prvem delu, dolgem tri kilometre.

O virtualni kolesarski dirki Po Sloveniji

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Slovenji ima pet etap, ki bodo na sporedu vsako soboto – z začetkom ob 19. uri – med 27. februarjem in 27. marcem 2021. Na prvih štirih etapah se bodo rekreativni kolesarji lahko v živo pomerili s štirimi zvezdniki slovenskega in svetovnega kolesarstva – s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem

Etape:

27. 2. 2021: Cerklje–Vrh pod Krvavcem (13,8 km)
Poseben gost: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)

06. 3. 2021: Črnomelj–Novo mesto (42,3 km)
Poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)

13. 3. 2021: Izola–Šmarje–Koper (39 km)
Poseben gost: Jan Tratnik  (Bahrain Victorius)

20. 3. 2021: Bohinj–Bled–Pokljuka (40,3 km)
Poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)

27. 3. 2021: kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

Prenos tudi na Siol.net

Vsaka etapa šteje kot samostojna dirka, na koncu vsake bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah. 

Primož Roglič bo poseben gost virtualne dirke Po Sloveniji 20. marca. | Foto: Guliverimage/Getty Images Primož Roglič bo poseben gost virtualne dirke Po Sloveniji 20. marca. Foto: Guliverimage/Getty Images

Virtualna kolesarska dirka je izjemna priložnost tudi za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije. 

Kolesarki klub Adria Mobil je z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube. Ogled je mogoč na spletni strani www.siol.net in na kanalu Rouvy na YouTubu. 

Registracija in prijava na platformo Rouvy sta mogoči na povezavi: www.race.rouvy.com. Ob prijavi vsak prejme 14 dni brezplačne uporabe aplikacije Rouvy, dodatnih brezplačnih 14 dni pa je mogoče dobiti na povezavi: https://woobox.com/22ivcr.

Ne spreglejte