Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2024,
14.22

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,69

Natisni članek

Luka Mezgec Matej Mohorič Matej Mohorič Po Sloveniji Po Sloveniji Jhonatan Narvaez

Ponedeljek, 10. 6. 2024, 14.22

1 teden, 2 dneva

V Slovenijo prihaja edini kolesar, ki je poleg Pogačarja letos nosil rožnato majico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,69
Jhonatan Narvaez | Na dirki Po Sloveniji bo nastopil tudi Ekvadorec Jhonatan Narvaez, edini kolesar, ki je poleg Tadeja Pogačarja na letošnjem Giru nosil rožnato majico. | Foto Guliverimage

Na dirki Po Sloveniji bo nastopil tudi Ekvadorec Jhonatan Narvaez, edini kolesar, ki je poleg Tadeja Pogačarja na letošnjem Giru nosil rožnato majico.

Foto: Guliverimage

Dirka po Sloveniji je tik pred vrati. 30. izvedba se bo začela v sredo, 12. junija z etapo od Murske Sobote do Ormoža, in končala v nedeljo, 16. junija, z etapo  bo Šentjerneja do Novega mesta. Ekipe počasi razkrivajo svoje adute, in po najnovejših informacijah v Slovenijo prihaja tudi Ekvadorec Jhonathan Narvaez, zmagovalec prve etape letošnjega Gira in edini, ki je poleg Tadeja Pogačarja, na prvem grand touru sezone nosil rožnato majico. Svojo udeležbo je potrdil tudi Matej Mohorič.  

Na 30. izvedbi dirke Po Sloveniji bo nastopilo kar 23 kolesarskih ekip, od tega sedem WorldTour ekip – UAE Emirates, Bahrain-Victorious, BORA – hansgrohe, EF Education – Easy Post, INEOS Grenadiers, Team Jayco AlUla in Groupama – FDJ. Na delu bomo videli tudi tri slovenske ekipe - Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic in Sava Kranj.

Kot so pravkar sporočili iz ekipe INEOS v Slovenijo prihaja tudi Ekvadorec Jhonathan Narvaez, zmagovalec 1. etape letošnje Dirke po Italiji, in potnik na olimpijske igre v Parizu. V ekipi Ineos so tudi Andrew August, nekdanji svetovni prvak v vožnji na čas Tobias Foss, Cameron Wurf, Ben in Connor Swift in sprinter Elia Viviani. 

V objavi na Instagramu je svojo udeležbo na domači dirki potrdil tudi Matej Mohorič (Bahrain-Victorious), že pred časom je svoj nastop napovedal Luka Mezgec, ki bo ključni pomočnik v sprintu Dylana Groenewegna (Team Jayco AlUla). Uradne startne liste organizator še ni objavil. 

30. izvedbo dirke Po Sloveniji (12. do 16. junij) boste lahko spremljali tudi na posebni kolesarski podstrani Sportala.  

Glede na provizorično startno listo na spletni strani Procyclingstats, v Slovenijo prihajajo tudi izkušeni Norvežan Alexander Kristoff (Uno-X Mobility), Španec Pello Bilbao (Bahrain-Victorious), Sam Welsford (BORA - hansgrohe), Michael Storer (Tudor Pro Cycling Team), Hugh Carthy (EF Education - EasyPost), Pierre Latour (TotalEnergies) ... Na seznamu sta tudi Matevž Govekar (BV) in Domen Novak (UAE). 

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Ekipe na dirki po Sloveniji
majice dirka Po Sloveniji
Sportal Prestižne majice v Sloveniji
Dirka Po Sloveniji 4. etapa
Sportal Etape na dirki Po Sloveniji 2024

 

Ne spreglejte