Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 2. 2021,
9.48

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

COVID-19 Peter Sagan

Sobota, 6. 2. 2021, 9.48

3 leta, 2 meseca

Tudi Sagan staknil okužbo, časovnica vse prej kot idealna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Peter Sagan Roglič Pogačar | Tudi slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan se je okužil z novim koronavirusom. Na sliki je družbi Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki se je s cepljenjem že zaščitil pred koronavirusom. | Foto Guliverimage/Getty Images

Tudi slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan se je okužil z novim koronavirusom. Na sliki je družbi Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, ki se je s cepljenjem že zaščitil pred koronavirusom.

Foto: Guliverimage/Getty Images

Iz kolesarske ekipe BORA-hansgrohe so sporočili, da so se Slovak Peter Sagan, eden največjih zvezdnikov v kolesarski karavani, njegov brat Juraj Sagan in rojak Erik Baska med pripravami na španskem otoku Gran Canaria okužili z novim koronavirusom.

Nekdanji trikratni svetovni prvak je v izjavi za klubsko spletno stran sporočil, da so za okužbo izvedeli 29. januarja, na obveznem testiranju pred odhodom s Kanarskega otočja, kjer je trojica pilila svojo formo iz skupinskih priprav v Italiji. 

"Na žalost rezultati testa niso bili takšni, kot smo si želeli. Vsi se počutimo dobro, smo pa vse od testiranja v karanteni," je sporočil Peter Sagan in se zahvalil menedžerju ekipe Ralphu Denku in zdravstveni ekipi, ki zanje skrbi na daljavo.

Denk je ob tem dejal, da časovnica res ni najbolj idealna, ampak pri bolezni covid-19 tako ali tako nikoli ni. Sagan je po njegovih besedah pred novo sezono izredno motiviran in je bil v tej fazi že dobro pripravljen na nove izzive.

Nehvaležno je napovedovati

"Najpomembnejše je, da se dobro počutijo in ne kažejo hujših posledic bolezni. Naša zdravstvena ekipa je vseskozi v stiku z njimi, kaj pa to pomeni za začetek sezone, je težko napovedati. Najprej morajo povsem okrevati in dobiti zeleno luč s strani zdravstva, šele potem bomo razmišljali o nadaljnjih korakih," je sporočil prvi mož ekipe BORA.

31-letni Slovak bi moral v novo sezono štartati čez tri tedne, 27. februarja, z nastopom na belgijski dirki Omloop Het Nieuwsblad Elite.

Ne spreglejte