Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 9. 2011,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič

Torek, 20. 9. 2011, 18.14

8 let

Tudi drugi dan povprečni slovenski nastopi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drugi dan svetovnega prvenstva v kolesarstvu so organizatorji pod streho spravili še kronometra mladincev in žensk v članski kategoriji Elite. Slovenci nimajo razlogov za zadovoljstvo.

Slovenski nastopi so bili tudi drugi dan prvenstva povprečni. Vsekakor mladinca Matej Mohorič in Doron Hekič nista razočarala, a bi ob malenkost nižjem zaostanku lahko zapisali, da sta nastopila dobro. V Sloveniji enostavno ni dovolj kakovostnih kolesarjev ter finančnih sredstev, da bi lahko recimo tri kolesarje v vsaki kategoriji preko celotne sezone pripravljali le za nastop v kronometru.

''S svojo vožnjo sem zadovoljen. Mogoče sem preveč izgubljal v nasprotni veter, a so bili tokrat tekmeci še za razred boljši. Kronometer je takšna disciplina, da se ji moraš veliko bolj posvečati, kot se ji sam. V prihodnosti me čaka tudi to, če bom želel postati dober kolesar,'' je po kronometru dejal Matej Mohorič. Tako on kot Doron Hekič se tolažita z dejstvom, da so se nekateri tekmeci vso sezono pripravljali le na kronometer. ''Uspel mi je soliden nastop, v katerem sem imel krizo pred zaključkom prvega kroga. Drugi krog sem prekolesaril nekoliko boljše in menim, da sem dal vse od sebe. Prvih dveh danskih kolesarjev ne poznam in to je le še en dokaz več, da si velike reprezentance lahko to privoščijo in vse postavijo na kocko. Podoben primer je tudi Durbridge, ki je zmagal med mlajšimi člani. Pri nas takšnega načina dela ne poznamo,'' je o svojem nastopu in tekmecih razmišljal Doron Hekič.

Razočarali nista niti Tjaša Rutar in Alenka Novak, saj od njiju nihče niti ni pričakoval čudeža. Dejstvo je, da se je žensko kolesarstvo pri nas šele začelo razvijati. Predvsem pomembno v tem trenutku pa je, da dekleta nabirajo izkušnje tudi na največjih tekmovanjih. ''Nisem povsem zadovoljna, saj menim, da sem letos že nastopila boljše. Osredotočila sem se le na svoj nastop in motorista pred seboj. Vse ostalo sem izključila. Občutek, stati na štartu tako velikega tekmovanja, je izjemen. Traso je zahtevno naredil veter, ki ni bil konstanten in se je ves čas spreminjal,'' je po nastopu dejala Tjaša Rutar. Alenka Novak že pred štartom ni imela pretiranih ciljev in je le izkoristila priložnost, ki jo je dobila. ''Nisem kronometristka in sem dobila možnost nastopa, ker Polona Batagelj ni želela nastopiti. Vsekakor bi lahko izboljšala nekaj malenkosti, saj sem veliko izgubljala v ovinkih. Naredila sem le nekaj treningov s kolesom za kronometer, saj se v večji meri posvečamo cestnim dirkam. Sama pričakujem več od cestne dirke,'' je povedala Novakova.

Ne spreglejte