Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2022,
11.02

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

BMX Jaka Remec

Ponedeljek, 29. 8. 2022, 11.02

1 leto, 7 mesecev

Tržič ni več samo smučarsko mesto, postaja središče BMX-scene #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
BMX Tržič | V prostorih BMX-parka Tržič so se prejšnji konec tedna v parih merili BMX in gorski kolesarji. Za najboljši tekmovalni par sta bila razglašena Jaka Remec in Luka Borse. | Foto Ana Kovač

V prostorih BMX-parka Tržič so se prejšnji konec tedna v parih merili BMX in gorski kolesarji. Za najboljši tekmovalni par sta bila razglašena Jaka Remec in Luka Borse.

Foto: Ana Kovač

Pretekli konec tedna so v prostorih BMX-parka Tržič izpeljali posebno tekmovanje Airbag contest zlatega čevlja, v katerem so se s svojimi triki v parih pomerili gorski in BMX-kolesarji. Na tekmovanju je nastopil tudi 17-letni Jaka Remec, trenutno najbolj vroče slovensko ime na BMX-sceni. 

BMX Tržič | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Dogajanje bi se moralo odvijati na prostem, na Ljubelju, pred kuliso Karavank, kjer bi tekmovalci svoje trike izvajali na posebni napihljivi blazini (t. i. airbagu), ki se sicer uporablja za treniranje in zmanjšuje možnosti poškodbe, a so ga zaradi slabe vremenske napovedi, ki se je tudi uresničila, preselili v prostore BMX-parka Tržič, v preurejeno industrijsko halo nekdanje tekstilne tovarne BPT. Ta je že več kot leto dni trening baza trenutno najbolj vročega slovenskega BMX-kolesarja Jake Remca in preostalih tekmovalcev prostega sloga.

Koncept tekmovanja je razvil Aleksander Remec, oče Jake Remca, organiziral pa BMX-klub Tržič oz. trener Luka Borse.

Fotogalerija s tekmovanja Airbag contest zlatega čevlja (foto: Ana Kovač):

Fotogalerija
1 / 48

Na startni listi je bilo 12 tekmovalcev, od tega trije iz Avstrije. Trike so izvajali v parih. Vsak par (sestavljen na podlagi žreba) sta tvorila BMX- in gorski kolesar, o napredovanju in kakovosti pa je odločal Igor Vukadinović - Poki, mednarodni sodnik iz Osijeka, ki je sodil tudi na olimpijskih igrah v Tokiu.

Tekmovanje je od blizu spremljal tudi Marko Južnič, pionir slovenskega BMX in domačin, ki je prispeval levji delež k izgradnji novega BMX-centra v Tržiču.

Trike je ocenjeval mednarodni sodnik Igor Vukadinović - Poki, ki je sodil tudi na olimpijskih igrah v Tokiu. | Foto: Ana Kovač Trike je ocenjeval mednarodni sodnik Igor Vukadinović - Poki, ki je sodil tudi na olimpijskih igrah v Tokiu. Foto: Ana Kovač Marko Južnič je starosta slovenskega BMX in človek, ki je ogromno prispeval h gradnji BMX-parka v Tržiču. | Foto: Ana Kovač Marko Južnič je starosta slovenskega BMX in človek, ki je ogromno prispeval h gradnji BMX-parka v Tržiču. Foto: Ana Kovač

Seznam tekmovalcev:

Jaka Remec (Slovenija) 

Kevin Böck (Avstrija) 

Maxi Sendlhofer (Avstrija) 

Philipp Schuster (Avstrija) 

Luka Borse (Slovenija) 

Anže Bazjako (Slovenija)

Domen Fekonja (Slovenija) 

Marko Draguljić (Slovenija) 

Boris Martinez (Slovenija) 

Timi Drvarič (Slovenija) 

Gledalcev je bilo toliko, da so zapolnili sleherni kotiček dvorane, skupaj z uradnim napovedovalcem pa so ustvarili vzdušje, ki se ga ne bi branili niti na tekmovanjih najvišje ravni.

BMX Tržič | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Nagrado za najboljši trik (dvojni back flip) je osvojil Kevin Böck, BMX-kolesar iz Celovca, najboljši stil je imel Domen Fekonja, za najboljši par pa sta bila razglašena Borse in Remec, ki je imel v dvorani močno navijaško podporo.

Remec z mamo, babico in sestro dvojčico | Foto: Ana Kovač Remec z mamo, babico in sestro dvojčico Foto: Ana Kovač

Med navijači ni manjkala niti njegova babica, ki je s svojim mobilnim telefonom zavzeto fotografirala in snemala vse, kar se je dogajalo v parku, hkrati pa trepetala za zdravje vnuka, ki je letel po zraku in se obračal na vse strani neba, niti njegov kondicijski trener Gašper Kristan, ki Remca na spopadanje s stresom, neznankami in pritiski pripravlja tudi z alternativnimi metodami. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaka Remec (@jakaremec)

In če smo prispevek že začeli s stavkom, da Tržič ni več samo smučarsko mesto, ga s smučanjem tudi končajmo. Dogajanje si je namreč ogledal tudi nekdanji smukač Rok Perko, Tržičan, ki danes z družino živi v Ljubljani, tako kot vsi, ki so v soboto v Tržiču tekmovali, pa tudi sam izjemno rad sede na kolo. V otroštvu se je podil z BMX-kolesom, danes pa adrenalin najraje sprošča na gorskem.

Rok Perko v pogovoru z Remcem | Foto: Ana Kovač Rok Perko v pogovoru z Remcem Foto: Ana Kovač

 

Ne spreglejte