Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 11. 2022,
8.04

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

Natisni članek

Rigoberto Uran Urška Žigart Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sobota, 5. 11. 2022, 8.04

1 leto, 2 meseca

Giro de Rigo

Pogačar častni gost priljubljenega Kolumbijca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67
Tadej Pogačar Lombardija | Tadej Pogačar bo slab mesec po zadnji dirki sezone 2022, Dirki po Lombardiji, v Kolumbiji kot častni gost nastopil na dirki Giro de Rigo, ki jo organizira kolumbijski kolesar Rigoberto Uran. | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar bo slab mesec po zadnji dirki sezone 2022, Dirki po Lombardiji, v Kolumbiji kot častni gost nastopil na dirki Giro de Rigo, ki jo organizira kolumbijski kolesar Rigoberto Uran.

Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar, prvi kolesar lestvice Mednarodne kolesarske zveze, tudi mesec dni po zadnji dirki sezone ne počiva. Skupaj z zaročenko Urško Žigart, prav tako kolesarko, sta v petek na posebno povabilo priljubljenega kolesarja Rigoberta Urana pripotovala v Kolumbijo, kjer bo Pogačar častni gost dirke Giro de Rigo. A še prej so slovenska kolesarja čakale zabavnejše obveznosti.

Slovenska kolesarja in partnerja v zasebnem življenju Tadej Pogačar in Urška Žigart sta v Kolumbijo pripotovala v petek. Družbo sta jima delala njun agent Alex Carrera in Pogačarjev osebni fotograf Alen Milavec.

Na letališču El Dorado v Bogoti ju je sprejel eden najbolj priljubljenih kolumbijskih kolesarjev Rigoberto Uran, organizator dirke Giro de Rigo, na kateri bo kot častni gost nastopil Pogačar.

To je nov veliki met Urana, ki na svojo dirko, letos jo bodo izvedli četrtič, vedno znova uspe privabiti velika imena svetovnega kolesarstva. Leta 2018 je na dirki nastopil štirikratni zmagovalec francoskega Toura Chris Froome, leto pozneje španski matador Alberto Contador, v koronskem letu je dirka odpadla, lani pa je tam nastopil zmagovalec Toura in italijanskega Gira Egan Bernal.

Na večernem dogodku je bil tudi eden najbolj priljubljenih kolumbijskih pevcev Carlos Vives. Fotografije je Tadej delil tudi na svojih profilih na družabnih omrežjih.

Dogajanje okrog Gira de Rigo bo trajalo dva dneva. V soboto bodo predstavili tekmovalce – na štartni listi je kar štiri tisoč kolesarjev iz 20 držav – dirka pa bo na sporedu v nedeljo. Med vidnejšimi imeni na letošnji izvedbi dirke so tudi Lucho Herrera, Daniel Felipe Martínez in Sergio Higuita.

187 kilometrov dolga trasa bo speljana po kolumbijskem departmaju Meta, ki se nahaja blizu geografskega središča države, vzhodno od Andskega gorovja. Velik del departmaja, ki ga prečka tudi reka Meta, pokriva travnata ravnina, znana kot Llanos. Njeno glavno mesto je Villavicencio, je zapisano na Wikipediji. Dirka bo poleg glavnega mesta obiskala še kraje Restrepo, Cumaral, Alto Buenavista in Parque las Malocas.

Giro de Rigo | Foto:

Pogačar in Žigartova sta bila že sinoči gosta posebnega sprejema. Pogačar je na dogodek prijezdil na konju, pozneje pa sta se z zaročenko prepustila sproščenemu ritmu Latinske Amerike.

Pogačarja in Žigartovo je na letališču v Bogoti sprejel Uran:

Preberite še:

Sportal Pogačar in Polanc sta dobila novega sotekmovalca
Tadej Pogačar Primož Roglič
Sportal Pogačar in Roglič znova med kandidati za prestižno nagrado
Ne spreglejte