Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2013,
21.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Golčer

Nedelja, 30. 6. 2013, 21.21

8 let

Seeldraeyers z etapno zmago do rumene majice vodilnega, Golčer 15.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Belgijec Kevin Seeldraeyers je zmagovalec 1. etape 65. kolesarske dirke po Avstriji (2.HC) in prvi vodilni v skupnem seštevku dirke. Slovenec Jure Golčer na 15. mestu.

Na štartu 1. etape je bilo 143 kolesarjev. Zadnji hip je odstop na dirki odpovedal Simon Špilak, medtem ko sta priložnost v svojih ekipah dobila tudi Matej Marin (Gourmetfein-Simplon) in Boštjan Rezman (Vorarlberg). Na dirki tako nastopajo štirje Slovenci. Že 1. etapa je bila tako zahtevna, da so morali favoriti za skupno zmago razkriti svoje karte. Na sporedu so bili trije kategorizirani vzponi od katerih je bil najtežji in najbolj zahteven 20 kilometrov dolg ciljni vzpon v Kuhtai. Etapo je zaznamoval pobeg štirih kolesarjev. Florian Bissinger (Vorarlberg), Josef Benetseder (WSA), Stefan Praxmarer (Tirol) in Antonio Parrinello (Androni Giocattoli-Venezuela) so si uspeli prikolesariti največ šest minut prednosti pred glavnino. Na čelu slednje so bili večji del etape kolesarji ekip Sky, BMC Racing in Saxo-Tinkoff. Kmalu po pričetku ciljnega vzpona so bili vsi ubežniki ujeti.

Sedem kilometrov do cilja je prvi skupini pobegnil Belgijec Dries Devenyns, ki si je hitro prikolesaril 30 sekund prednosti pred skupino petnajstih kolesarjev. A zasledovalna skupina se je hitro zmanjšala le na štiri kolesarje. Kmalu je odpadel še Busche, medtem ko so Zoidl, Dombrowski in Seeldraeyers 4 kilometre do cilja ulovili Devenynsa. Dva kilometra do cilja je pobegnil Seeldraeyers in slavil prvo letošnjo zmago. S tem je prinesel nasmeh tudi na lica moštvenega kolega Boruta Božiča in športnega direktorja Gorazda Štanglja. Od Slovencev je po pričakovanjih najboljše z etapo opravil Jure Golčer, ki je z zaostankom dveh minut zasedel 15. mesto. Soliden je bil tudi Boštjan Rezman, ki je etapo končal na 41. mestu. V ponedeljkovi 2. etapi, ki se ravno tako konča s ciljnim vzponom, bo v rumeni majici vodilnega kolesaril Seeldraeyers.

Ne spreglejte