Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2018,
15.31

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Jani Brajkovič Adria Mobil Srečko Glivar Bogdan Fink Jure Golčer

Četrtek, 22. 2. 2018, 15.31

6 let, 1 mesec

Brajković kljub nesreči poln optimizma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Adria Mobil | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Ekipa Adria Mobil je na sedežu generalnega pokrovitelja v Novem mestu razkrila vse glavne adute za novo sezono, pred javnost pa je v barvah kluba stopil tudi Jani Brajkovič. Jani je najnovejša okrepitev ter hkrati tudi eden izmed najtrofejneših slovenskih kolesarjev vseh časov.

Novo mesto je s svojim kolesarskim klubom že desetletja eden izmed epicentrov kolesarskega dogajanja v regiji, rezultati dela pa niso vidni samo v uspehih slovenskih profesionalnih kolesarjev po vsem svetu, ampak tudi pri delu z mladimi. Predvsem njim bo najbolj koristila nadgradnja velodroma v Češči vasi, kjer bo po zaslugi nove strehe mogoče trenirati vse dni v letu. Kontinentalna ekipa Adria Mobil je  najbolj izpostavljena v javnosti, celotne slike pa se zavedajo vsi, ki so tako ali drugače povezani s klubom, najbolj seveda predsednica kluba Mojca Novak.

"Kolesarski klub Adria Mobil je več kot samo profesionalna ekipa, smo tudi organizatorji dirk za vse kolesarje, ki se kalijo v vrhunske tekmovalce, tretji del pa je najpomembnejši – vzgoja mladih talentov. Vedno več jih vstopa v ta šport, mi jim damo strokovno pomoč in vcepljamo zmagovalno razmišljanje. Nekateri se razvijejo v vrhunske športnike in presežejo zmožnosti kluba ter takrat jih pošljemo v svet, številni izmed njih zmagujejo in igrajo pomembno vlogo v največjih ekipah," je na današnji tiskovni konferenci povedala Novakova.

Komentirala je tudi vrnitev Janija Brajkoviča: "Veseli nas, da smo vse te vrhunske kolesarje vzgojili na Dolenjskem, še bolj pa smo veseli, ko se vrnejo v domači klub."

Brajković velika okrepitev, padec ga ne bo iztiril

Športnega direktorja Srečka Glivarja zanimajo le prva mesta. Spogleduje se tudi z dirko Po Sloveniji. | Foto: Vid Ponikvar Športnega direktorja Srečka Glivarja zanimajo le prva mesta. Spogleduje se tudi z dirko Po Sloveniji. Foto: Vid Ponikvar Brajkovičeve vrnitve in izredno pozitivne atmosfere je zelo vesel tudi direktor kluba Bogdan Fink: "V lanski sezoni je ekipa nabirala dragocene izkušnje, zdaj pa se je z Janijem Brajkovičem še močno okrepila in prepričan sem v nove uspehe. Zelo smo zadovoljni s končno obliko ekipe, je boljša in tudi številčnejša od prvih pričakovanj. Zdaj je tudi znotraj ekipe večja konkurenca in večja borba za nastope na dirkah."

Jani je bil sicer poškodovan v nedavni avtomobilski nesreči, vendar je klub temu poln optimizma in se bo ekipi kmalu pridružil na treningih. Kontinentalna ekipa Adria Mobil bo imela v sezoni 2018 12 članov, poleg omenjenega Brajkoviča bodo v rdečem dresu vozili še Jon Božič, Gregor Gazvoda, Jure Golčer, Žiga Grošelj, Žiga Horvat, Gašper Katrašnik, Gorazd Per, Dušan Rajović, Radoslav Rogina, Aljaž Jarc in Saad Alsaadi iz Bahraina. Slednji je še na pripravah v toplih domačih krajih, na današnji predstavitvi pa je svoje načrte razkril tudi veteran Jure Golčer.

Iz kolesarskega sveta v družinsko zdravniško ordinacijo

Jure Golčer bo sredi sezone zaključil kariero. Nastopil bo še na dirki Po Sloveniji. | Foto: Vid Ponikvar Jure Golčer bo sredi sezone zaključil kariero. Nastopil bo še na dirki Po Sloveniji. Foto: Vid Ponikvar Mariborčan se bo po dolgoletni in uspešni karieri, med drugim je slavil tudi na dirki Po Sloveniji, na polovici letošnje sezone upokojil in svojo kariero nadaljeval v družinski zdravniški ordinaciji. Ekipa je motivirana in pripravljena na nove izzive, zelo pozitiven je pred sezono tudi Radoslav Rogina, dolgoletni član novomeškega kluba in tudi kapetan ekipe: "Letos imam znova boljši občutek glede ekipe. Po malce slabši sezoni imamo nov zagon in motivacijo. Za nami so določene spremembe, zdaj pa pričakujemo da bomo dobro delovali in da bomo dobra ekipa."

Visokih ciljev ne skriva niti novi športni direktor Srečko Glivar ne. Po zmagovitem nastopu na Cipru je zelo jasen glede svojih ambicij: "Moj moto je zmaga. V kolesarstvu šteje samo zmaga, drugih mest se praktično ne veselimo. Sezono smo začeli z zmago in upam, da jih bo še veliko. S takšno miselnostjo bomo štartali tudi na jubilejni Po Sloveniji, vendar se zavedamo, da je to vedno večja dirka in je zelo težko zmagati. Zagotovo pa se bomo borili!"

Ne spreglejte