Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 10. 2018,
16.16

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

kolesarstvo Adria Mobil Grega Gazvoda Jure Golčer

Torek, 30. 10. 2018, 16.16

5 let, 5 mesecev

Jure Golčer in Grega Gazvoda v pokoj

Stara štajerska mačka iz Adrie Mobil imata dovolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Jure Golčer Radoslav Rogina | Jure Golčer (levo) ima pri 41 letih dovolj tekmovalnega kolesarstva, da pa v Adrii le ne bodo povsem zavladali mladci, bo še naprej skrbel hrvaški as Radoslav Rogina (desno). | Foto Vid Ponikvar

Jure Golčer (levo) ima pri 41 letih dovolj tekmovalnega kolesarstva, da pa v Adrii le ne bodo povsem zavladali mladci, bo še naprej skrbel hrvaški as Radoslav Rogina (desno).

Foto: Vid Ponikvar

Novomeška kolesarska ekipa Adria Mobil bo v novo sezono vstopila pomlajena. Športno upokojitev sta napovedala veterana Jure Golčer in Grega Gazvoda, ki sta se pri zrelih 41 in 37 letih odločila, da je bilo dovolj. Da pa kluba le ne bodo čisto prevzeli mladi, bo poskrbel hrvaški prvak Radoslav Rogina, ki se po letih bliža Golčerju, a v dirkanju še ni rekel zadnje, sporočajo iz Novega mesta.

Spremembe v ekipi so se že dolgo napovedovale, še posebej ob napovedani upokojitvi Jureta Golčerja, zmagovalca dirke Po Sloveniji v sezoni 2008 ter državnega prvaka v cestnem kolesarjenju iz leta 2006. Malo je kolesarjev, ki dirkajo več kot četrt stoletja, so v sporočilu za javnost zapisali v Adrii Mobil.

Golčer v zobozdravstvo

"Kolesarstvo je (bilo) ogromen del mojega življenja od 14. leta. V tem času sem videl velik del sveta ter spoznal dosti ljudi, tudi prijateljev za življenje. Ker je kolesarstvo šport, ki zahteva celotnega človeka, 100-odstotno predanega in velikokrat sebičnega, kar je pri mojih letih vedno težje, sem se že nekaj let boril z odločitvijo o koncu kariere. In letos je prišel ta trenutek. Ko se ozrem nazaj, nisem bil vesel samo svojih zmag in uspehov, ampak tudi dosežkov svojih kolegov, ki sem jim vedno pomagal po najboljših močeh. Rad bi se zahvalil vsem ljudem in ekipam, za katere sem tekmoval, vse od svojih začetkov v gorskem kolesarstvu do Adrie Mobil, kjer so mi omogočili, da končam kariero na način in ob času, ko si sam želim. Ne bom se pa še upokojil, ampak bom začel delat v zobozdravstveni ordinaciji. Ob tem bom vedno našel čas za kolo in bom še naprej navijal za kolesarstvo," je sporočil 41-letni Mariborčan Golčer.

Grega Gazvoda se je že udomačil v delno vzporedni drugi karieri in na največji slovenski kolesarski dirki svojim nekdanjim tekmecem in kolegom (na fotografiji Grega Bole in Borut Božič) kuha odlično kavo. | Foto: Vid Ponikvar Grega Gazvoda se je že udomačil v delno vzporedni drugi karieri in na največji slovenski kolesarski dirki svojim nekdanjim tekmecem in kolegom (na fotografiji Grega Bole in Borut Božič) kuha odlično kavo. Foto: Vid Ponikvar

Gazvoda kuha kavo

37-letni Ptujčan Grega Gazvoda na slovenski pentlji ni zmagal, je pa leta 2011 slavil na dirki okoli jezera Qinghai na Kitajskem, večkrat pa se dokazal tudi v vožnji na čas. Zdaj mu bolj kot profesionalno kolesarstvo diši vonj po odlični kavi, skupaj z življenjsko sopotnico sta namreč ustanovila znamko Coffee Iconic, sporočajo iz novomeškega kluba in dodajajo: "Vodstvo kluba se zahvaljuje obema kolesarjema za vso predanost in borbenost ter izreden prispevek k številnim zgodovinskim uspehom."

Lora Klinc
Trendi Kako je Primož Roglič osrečil svoje dekle?
Luka mezgec
Sportal Luka Mezgec podaljšal pogodbo z ekipo Mitchelton-Scott
Alejandro Valverde
Sportal Zlato kolo 2018 svetovnemu prvaku
Ne spreglejte