Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 6. 2022,
9.10

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

kriterij Dauphine Aleix Espargaro MotoGP Primož Roglič Primož Roglič

Sobota, 25. 6. 2022, 9.10

1 leto, 2 meseca

Rogličevo posebno presenečenje razveselilo zvezdnika MotoGP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Primož Roglič Jumbo Visma | Foto A.S.O./Pauline Ballet

Foto: A.S.O./Pauline Ballet

Slovenski kolesar Primož Roglič je med lanskim novembrskim premorom obiskal najboljše motocikliste sveta na dirki v Valencii, kjer so sklenili lansko sezono svetovnega prvenstva MotoGP. Še posebej prijateljsko vez je stkal s španskim asom Aleixom Espargarojem, ki je tudi sicer velik navdušenec nad kolesarstvom. Roglič je pred kratkim Španca razveselil z darilom, saj mu je podaril svojo štartno številko s kriterija Dauphine, ki ga je slovenski kolesarski as tudi osvojil. 

Slovenski kolesar Primož Roglič je že dlje časa dober prijatelj s španskim motociklistom Aleixom Espargarojem, ki je tudi velik ljubitelj kolesarstva. Španec, ki je trenutno drugi v seštevku sezone motoGP in ga ta konec tedna čaka dirka v Assnu na Nizozemskem, zbira različne spominke s kolesarskih dirk. Med drugim ima v tej zbirki tudi kolo, s katerim je Roglič leta 2020 osvojil špansko Vuelto, zdaj pa mu je slovenski kolesar podaril nov dragocen kos za v kolesarsko zbirko. Roglič je namreč Espargaroju prek španskega kolesarja Carlosa Verone podaril štartno številko 41, s katero je nastopil in tudi zmagal na letošnjem kriteriju Dauphine. Roglič je poleg svojega avtograma na številko pripisal še sporočilo: "Od najboljšega za najboljšega."

41 je tudi številka, s katero v razredu motoGP nastopa Espargaro, zato je bil darila še posebej vesel. "Lepo darilo za moj kolesarski muzej. Lepa hvala, Primož, postavil jo bom zraven tvojega kolesa," je ob objavi fotografije z darilom zapisal španski motociklist. 

Roglič je novembra dodobra okusil zakulisje dirk motoGP. Takrat se je sprehodil po boksih, se srečeval s kolegi borci na dveh kolesih, sedel na motocikel japonskega dirkača Takaakija Nakagamija, veliko časa pa je preživel z Espargarojem, s katerim sta bila do takrat v stiku le prek družbenega omrežja Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleix 41 (@aleixespargaro)

Preberite še:

Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Številne pasti za Rogliča in Pogačarja
Sportal "Razgled je lep, ampak kdaj bo že konec tega klanca?"
Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Sprememba, zaradi katere bi lahko bila Pogačar in Roglič del zgodovine
Ne spreglejte